Nu börjar allvaret...

Vecka 2 och läxor anländer
Vi startade upp med att göra en planering över veckan. Inga skoldagböcker från mig i år men jag rekommenderar att eleverna köper en egen elevkalender. Tillsvidare så har jag ett planeringssystem som ni får fråga era barn om.

Läxor
diktamen till tisdag
glosor till torsdag
Nyhet till fredag

Från och med denna vecka är jag ledig på fredagar och det är it-pedagogen på skolan som har Änglarna på fredagarna.

Maten idag är spagetti carbonara...

Mina fantastiska Änglar...

Fröken har inte hållt er informerade om veckan. Trist...eller hur? Efter att ha varit kärnfrisk hela sommaren åker jag på en infektion och har gått på starkt penicillin. Bara varit på jobbet och hem i sängen. Men nu hoppas jag på att det blir bättre igen.

Änglarna har startat på ett fantastiskt sätt. Det är glada (lite trötta) Änglar jag träffar varje morgon. Vi har redan hunnit med två "events". I tisdags var vi och badade efter lunch...och idag Skansen. Jag trodde verkligen inte att Skansen skulle bli av. Ringde runt som en galning under helgen för att få med mig någon. Ingen lek att åka med 22 stycken själv. Även om det är 22 Änglar. Jag, om någon vet ...det blir fort små "monster". En av fritidspersonalen gav klart ljus och samma kväll ringde en mamma...bara att åka.
Klart att vi jobbade lite när vi var där. Barnen gick runt två och två och forskade om ett djur som dom hade fått på morgonen. Det gick jättebra. En timme i taget skickade jag iväg dom. Alla kom tillbaka och sedan åt vi matsäck och dom gick fritt en timme till. Superresa...verkligen. Helst klart surast och grinigast..konduktören på färjan. Han gillade varken barn eller sitt jobb. Till slut skrattade vi alla åt honom. Han log inte ens tillbaka.

Annars har veckan fungerat bra. Vi har gått igenom klockan..på både svenska och engelska, för som en av Änglarna sa...hon lärde aldrig oss den i trean. Han menade deras lärare på lågstadiet. "Det" tror jag inte riktigt på utan det är nog så att dom är så vana vid att använda den digitala klockan att dom inte ens tänker på hur klockan ser ut. Då blir det inte lätt att veta att "past"...betyder över.

Första dagen efter ett lååångt lov!

Japp, nu är det dags. Förväntansfull kom jag till skolan i morse och där var dom. Mina "Änglar"... jag blev varm i hela kroppen av att se dom. Alla har vuxit i längd under sommaren och några lite mer än andra. Skönt att vi är tillbaka.

Vi startade med att bära ner allt som vi lämnat uppe i den salen vi var i tidigare. Stön och stånk! Men vi fick ner allt. Sedan delade jag ut schemat som ser lite annorlunda ut beroende på vilket modernt språk man valt. Be era barn att ni får schemat redan idag. Där finns idrottstimmar osv utlagt samt start och sluttiderna.
Vi har två nya elever i klassen och dom hälsar jag varmt välkomna till oss. Roligt kommer det att bli.

Veckan.
tisdag...bad vid Flaten...efter lunch

torsdag...Skansen...matsäck...heldag

Lappar kommer att skickas henm för diverse påskrifter men det tar vi undan för undan.

Jag vill informera om att det kommer bli ett föräldramöte 2 september...skriv upp det datumet i almanackan redan nu.

Mer info under veckan...

RSS 2.0