Dan före dan.....

Nu ni, är det bara en dag kvar till lovet. Men det är också dagen för provet. Vi har samma prov som förra årets årskurs fem. Just nu sitter Änglarna och skriver så pennorna glöder.
Knäpptyst i klassrummet....stor koncentration. Mysig känsla...att jag som vuxen inte behöver stå över dom hela tiden.
Vi får se om det håller i sig hela dagen....Jag ska be någon av dom skriva i bloggen vad dom tyckte...
det var jobbigt irreterande och Gustav vasa är ful med ett stort F,U och L.
hej jag tyckte att Gustav Vasa provet var ganska jobbigt men det gick ganska bra.
Heey jag HATAR Gustav Vasa provet . Det va lite jobbigt men dt gick ganska bra O_o Gustav ger oss för mkt läxor >,<

En elev ...

En elev om Gustav Vasa...
för fem veckor sen så burgade vi med ett arbete om gustav vasa.
nu  har alla panik för att provet kommer på torsdag.i fem veckors tid så har det varit jätte jätte tråkigt med gustav vasa.
fast vi har haft tid på oss det har varit svårt  med GV........

Måndag sista veckan före sportlovet

Ny vecka. Jag såg att det har hänt något med bloggtexten från i fredags. Tyvärr kan jag inte ändra texten. Jag vet faktiskt inte hur man gör men det handlade om ...Vem gör jobbet? Att tjata...påminna...se till att saker och ting görs osv....

Läxorna denna vecka är...Gustav Vasa och nyhetsläxan. Provet kommer att göras på torsdag. Ett par elever ska vara lediga och kommer att göra provet på onsdag. Men det handlar inte bara om provet. Jag vill ha in läsloggar och tidslinjer också. Annars kan man inte bli godkänd på Gustav Vasa-delen.

Änglarna var avstängda från backen torsdag och fredag men idag upphävdes avstängningen. Då far förstås ett par av dom nerför backen igen...utan hjälm. Vi hade backen uppe på personalkonferensen i morse och nu börjar vi få nog. Hur många chanser ska eleverna ha. Snart sandar vi backen. Den är livsfarlig att åka i utan hjälm.Men, nu är de avstängda igen i två dagar. En för alla ....alla för en. De som ville kunde ha följt med mig upp till "Stora Lekparken" dit jag går för att ge Änglarna en annan miljö på rasterna ibland. Vi som var där bröt inte mot några regler...

Vem ska göra jobbet??

Idag har jag haft en bra dag med Änglarna...en riktig mysdag. Vi har jobbat på och idrotten gick bra...hjärtan i alla dess former har gjorts och avlämnats hem hoppas jag.

Men jag har också tänkt en del. Vem ska göra jobbet?? Jag menar, jag planerar veckorna och månaderna efter kursplanerna på skolan. Dom är gjorda utifrån skolverkets riktlinjer och mål. Varje måndag berättar jag för Änglarna vad som behöver göras för att vi ska nå målen och dom skriver snällt upp det i skoldagboken för att ha en planering att gå efter. Bums glömmer dom bort. Böcker...läxor...veckans arbete osv. Dessutom försöker jag att skriva här vilka läxor som gäller för veckan. Varför fungerar det inte? Det är den stora frågan just nu!

Om bara ett och ett halvt år måste det fungera. Då finns inte jag kvar. Ingen har möjlighet att påminna om de mest elementära saker som Idrottskläder och läxor. Jag har förståelse för att det är svårt för föräldrar att komma ihåg allt som ska ske under en vecka om man har fler barn. Jag har just nu 23 st och en femtonåring där hemma att påminna och skriver villigt under att det är en svår uppgift. Men den måste göras. Vi behöver inte göra allt för våra barn. Det är ok att misslyckas ibland...vi måste låta dom växa. Det gör man om man får misslyckas ibland. Jag menar ibland..inte varje vecka.
Gustav Vasa, jag menar fem veckor!!! Nu är oron här. "Ingen har sagt något till mig". Snälla du, det sitter en arbetsgång uppe. Du ska bara göra jobbet. "Jag har varit sjuk". Ja, men inte i fem veckor. "Jag har ingen bok". Ta en då


Nu är det bråttom...

Idag skickade jag hem alla papper Änglarna fått om Gustav Vasa för pluggning. Nu måste det gnuggas in. Vem sa att det var lätt att gå i årskurs fem? Inte jag i alla fall.
Annars har det lunkat på under dagen. På lunchen gick de som ville och jag till Stora Parken. Bara dumheter på skolgården igår på lunchrasten. Jag vill inte bli så arg varje dag och de vet ...att om dom frågar och..... jag inte är rastvakt så ....följer jag med dom. Vi fick med oss ett gäng från sexan också men det är inga problem. Dom hade hur kul som helst och vi glömde också bort tiden. Musiken vi skulle ha efter lunchen fick vänta på oss.

Efter musiken hade vi ett Nationellt Prov igen och det handlade om läsförståelse. På engelska....många tycker att det är svårt men det gick nog bra för de flesta. Jag vill bli klar med engelskan före lovet så att jag kan rätta och göra klart under lovet.

Annars ser jag fram emot helgen. Jag frågade Änglarna om de hade gjort några Hjärtkort..men det hade de inte...tror vi ska göra det imorgon....

on and on and on...

Förvånade tycker jag att Änglarna inte pluggat mer Gustav Vasa...provet kommer nästa vecka och är omfattande. På fem veckor borde dom kommit längre. Dock har jag plockat bort Kluringen för veckan. Men nu måste alla påminna om provet. Jag, föräldrar, syskon och alla som överhuvud taget har en aning om att provet kommer.

Annars travar vi på. Inget Nationellt prov än denna vecka men nu är det ordning på kopiatorn så jag jhoppas att hinna med hela engelska-delen fram till sportlovet. Mmmm...sportlov...smakar bra...jag hoppas verkligen att snön ligger kvar och det blir en fin vecka.

Annars är det en god ordning på de flesta Änglar. Pojkarna är ilskna för att flickorna har en bildtimme med en ny tjej hos oss. Vi kallar det för tjejtimme med bild. Mycket uppskattat av flickorna att få lite egen tid med en mysig tjej. Vi får väl se om det går att ordna killtimme med bild så småningom. Jag försökte igår men det blev mest en massa annat. Vi skulle jobba med grafitti men ...anslaget är inte fyllt på långa vägar.

Hjälmar i backen är Änglarna duktiga på att använda. De har i och för sig en häxa som står bredvid backen och systematiskt plockar bort alla utan hjälm och ständigt påminner men det fungerar bra just nu utan häxan också. Det glädjer häxan mycket....jag gillar mina Änglar och vill ha dom här och inte hemma med hjärnskakning. Vi har haft en gallring av skogen nedanför fotbollsplan så det har varit lastbilar som åkt upp och ner för att hämta timmer. Då sandade dom backen och det blev ett ramaskri på skolan. Nu har dock ny snö fallit och backen börjar ta form igen.

ny vecka nya utmaningar

Veckan började inte så bra för mig. När jag skulle dra ut Nationella Proven så var kopiatorn på service. Inga prov på måndagen alltså. Vi startade med en planering...veckans läxor är...svåra ord till tisdag...kluring till onsdag...glosor till torsdag samt Nyheten till fredag.

Annars vill jag ha en tidslinje på Gustav Vasa under veckan och påminner med en dåres envishet om provet nästa vecka. Jag vill inte höra någon klaga på att det varit för lite tid.  Provet kommer att bli ganska omfattande och jag känner en viss oro kan jag säga.

Hjälm i backen och ett trevligt uppförande mot elever och vuxna...nolltolerans mot dumheter. Det gäller också nu.

oj, oj, oj,

Tiden, mitt herrskap. Räcker inte riktigt till. Många projekt på g. Nationella Proven nummer två idag på morgonen. Gick bra för de flesta. Vid rättningen, eller parallellt med den gör jag kunskapsprofiler. Det tar en evinnerlig tid....bloggen har tyvärr ingen prioritet just nu.

Dessutom har jag nolltolerans på dåligt uppförande. Följer upp precis allt. Till Änglarnas stora bestörtning. "Har jag"? "Jag bara skämtade". "Det var inte meningen". "Och...". "Han började", ursäkter som andvänds......nepp, fröken har fått nog. Nu, ska det bli andra tongångar. Inte så kul att ständigt höra att Änglarna är uppkäftiga....dålig attityd...arbetsmiljön ska bli väldigt mycket bättre....så det så. Jag ger mig aldrig...och nu har jag kallat in en del föräldrar för konsultation. Ni kan ge mig hur mycket tips som helst om hur just ert barn fungerar.

Halvklass på torsdagar är guld värt. Nu har jag hunnit med massor medans Änglarna som är hos mig jobbar på och bara behöver min hjälp stötvist.

Igår var jag och resten av lärarpersonalen på en väldigt bra föreläsning. Den handlade om "När lär sig barn"? Jag måste säga att en hel del tips fick vi som var där. Vi har ofta föreläsningar under terminen och jag ser det som en kompetensutveckling när det kommer forskare eller bara kunniga människor och delar med sig av sina kunskaper.

Imorgon är jag inte här utan Änglarna ska ha It.läraren före rasten och sedan idrott. Efter idrotten ska de äta och gå hem...jag håller tummarna för att allt fungerar som det ska....

Nationella Proven

Ja, nu är vi igång med de Nationella Proven. Vi gjorde lyssnadelen idag i engelskan. Änglarna blev lite skärrade men det gick bra. Nu kommer detatt rulla på och vi kommeratt göra proven under en låååång tid.

Is i backen är det gott om. Livsfarligt, vi pratade om det på morgonmötet och bestämde oss för att absolut hjälmtvång gäller. Det har det gjort hela tiden för Änglarna men det har krävts en kvinna (jag) för att det skulle fungera på ett tillfredställande sätt. Känns inte som om Änglarna och de övriga eleverna på skolan ser faran i att ge sig iväg, stående på sina fötter, utför den längsta backen. När jag är på väg upp till den första lektionen så ger sig en Ängel förstås iväg....utför backen....utan hjälm.

I torsdags var det kramsnö och Änglarna ville upp till Stora lekparken för att kasta snöboll. Vi gick dit på lunchen och ett par elever i 6:an följde med och dom hade det verkligen hur kul som helst. Men där var det bara elever som ville ha snöbollskrig så stämningen blev bra. Dom hade hur kul som helst och även elever som inte ville kasta följde med ...bara för att leka. Som sagt...dom är bara 11-12 år.

Läxorna är denna vecka, svåra ord till tisdag....kluring till onsdag....Nyhet och glosor till torsdag.

På fredag slutar Änglarna tidigt. Jag är på ett Konvent och de har It fram till första rast och sedan idrott. Efter idrotten har vår kanslist lovat att äta med dom och sedan går de hem.

Uppdatering av backen....vi kommer att ändra kortrasterna för år 4-6 imorgon onsdag. Allt för att försöka säkerställa säkerheten i backen. Hjälmarna räcker inte till alla barn samtidigt .

Idag har det varit väldigt mycket vuxna i klassrummet och vi har jobbat på. Onsdagen börjar som vanligt med it och träslöjd för Änglarna. Jag påminner alla att det är Gustav Vasa-prov vecka 8. Änglarna har nästan slutat att göra det dom ska och halkar efter i planeringen. Jag ska påminna dom men det är bra om alla vuxna gör det.


RSS 2.0