Lysande...

Oj, oj, oj! Dessa Änglar...helt fantastiskta redovisningar av grupparbeten. Det märks att dom blir bättre och bättre på att redovisa för varandra. Det är inga problem att stå inför klassen och prata längre. Skönt för framtiden att våga.

Men, när jag ringer till en pappa idag för att prata lite inser jag att den Ängeln inte sagt ett ord hemma om provet på torsdag. När jag frågar om han börjat plugga så svarar han nej, inte bra. Vi får se hur det går...

Imorgon spår vädergudarna oväder...det kommer ett lass snö igen tillsammans med en kraftig blåst..och vi ska till Armemuseum. Ytterligare förberedelser för provet. Jag har uppmanat Änglarna att ta med instuderingsfrågorna samt titta efter svaren på utställningen om Stormaktstiden. Nu tar vi alla tillfällen att få in lite kunskap. Matsäck med bara.

Jag kommer också att lägga in en kallelse till vår vernissage under min text. Den går av stapeln den 12 februari se till att ha den med i almanackan. Vi startar med bilden igen nästa vecka. Det har bara varit en paus nu så att alla känslor över att Änglarna inte målar som ex. Rembrandt har lagt sig. Bild är svårt..att rita det du själv vill är lugnande men om det ställs krav blir det gärna svårt. Men, skam den som ger sig...vi försöker igen.

2010-01-26

 

Inbjudan till vernissage samt information från skolledningen på Strandparksskolan

 

Den 16 februari slår vi upp portarna för vår vernissage där eleverna ska visa sina bilder från vår bildvecka(or) för er. Som på alla vernissager finns det lite att dricka och äta under tiden ni går runt och beundrar vårt arbete.

 

Efter att ni vandrat runt så kommer skolledningen till oss för att givetvis beundra Änglarnas arbeten och träffa er, men också för att lämna information som rör oss och tiden som är kvar under våren.

 

Vi kommer att ha kaffeförsäljning och hembakt att köpa (klasskassan) och ni kommer också att få möjlighet att ställa frågor både till mig samt skolledningen om framtiden.

 

Vernissagen börjar kl. 18.00

 

Varmt

Välkomna

Klass 6 och Irene

 


Ny vecka...nya utmaningar

Ny vecka...och nu ökar vi takten. Redovisning av grupparbetet imorgon och besök på Armemuseum på onsdag samt prov om stormaktstiden på torsdag. Sedan är vi färdiga med Stormaktstiden. Änglarna har fått instuderingsfrågor och även svar till dessa och provet kommer att bli frågor från dessa instuderingsfrågor.
Vi fortsätter att tita lite på konstnärer. Alla tycker inte att det är så kul att jobba med bild men det är ett arbete som ska göras. Ingen kommer undan. Allt görs efter var och ens egen förmåga. Allt är inte kul tycker Änglarna men att bara strunta i jobbet är inte ok.

En vernissage med deras bilder är inplanerad 16 februari och då får ni komma och titta på era barns bilder.

Jag påminner också om Öppet Hus nere på Stavsborgsskolan. Onsdag kväll. Jag vet att det är mycket på gång på den skolan och tycker att ni ska se till att få informationen om vad.

Återkommer med hur denna vecka avlöper...






Grupparbete...inte så lätt

Att arbeta tillsammans med andra och ibland andra som man normalt sätt inte har en relation med är inte lätt. Eftersom det är jag som satt ihop grupperna så har jag blandat och gett friskt och grupperna ser inte ut som dom gjort om Änglarna fått bestämma. Mitt mål, som jag har delgett Änglarna, är att vi måste kunna utföra uppgifter med alla. Vi är olika som människor men alla är lika mycket värda. Var och en arbetar efter egen förmåga och gör så gott de kan.
Nu tyckte ett par i en av grupperna inte att alla gjorde sitt bästa och larmade mig. Vid mitt samtal med berörd elev så var det som vanligt mitt fel, "Du ser inte vad dom andra gör" "du klagar bara på mig" "jag gillar inte dom" osv.
Kan vara så. Jag ser verkligen inte allt som händer. En del av Änglarna klagar mer än andra.
Vi har något att bita i på fredag då jag kommer tillbaka.

Men jag vidhåller mitt påstående från igår. Skolarbetet är inget som går att stänga av som man gör med ett dataspel och knäppa på då och då. Arbetstid och fritid. Var sak på sin plats. Ja, vad ni vill...

Vi hade glosprovet idag. Det första på terminen och det var ett par som inte hade tränat...glömt, var förklaringen. Vi brukar ha det på torsdagar...jag skulle pluggat idag...usch...trist.

Finns det då något som fungerar just denna vecka undrar ni säkert? Ja, det gör det faktiskt. Det är arbetsro på lektionerna. Änglarna sätter sig i olika grupper och jobbar på.

Som ni vet så har vi en lååång backe på skolgården. Den är kul att åka i och Änglarna har faktiskt hjälm på...alltid.. och det är jag verkligen glad över. Jag vet för jag var rastvakt hela dagen och stod i backen alla raster.


Så kan det gå...

Vi har startat upp Stormaktstiden och Änglarna har fått en tidsplan för hur det ska gå till. Funderar starkt på att låta ett papper gå hem till er föräldrar så ni kan puscha på lite. Änglarna som vet hur lite tid de har verkar inte ha ett dugg bråttom.

Skolan är inte ett dataspel som stannar då man stänger av det. Det gäller att kämpa på. Hela tiden.

Vår rörelsedag var helt ok. Dock var det inte så roligt att spela badminton när det visade sig att det var svårt så vi körde en "Kingvariant" sista halvtimmen.

Över till badet och lunch. Under lunchen hände det en väldigt tråkig sak. Ett par av Änglarna kastade...ja ni läser rätt, kastade mat på ett par av matgästerna och en av de anställda blev helt vansinnig på dessa Änglar.
Jag kan nu tycka att han använde ett språk som var trist mot berörda elever men hans ilska var inte att ta miste på. Jag tycker nog att den var förståelig.
Som vanligt så fokuserade dock dessa elever på hur han uttryckte sig istället för vad han sa och gick i svaromål.

Inte så smart...speciellt som dom använde samma fula språk tillbaka. 

För jag hoppas verkligen att dom förstod hur illa det är att slänga mat på andra gäster på en restaurant. Jag tog upp det igår och förklaringen som gavs var "Det var ingen riktig restaurant".  Den förklaringen håller inte. Jag hade ett besök på Armemuseum inplanerat för nästa vecka men tänker nu på hur jag ska hantera den uppkomna situationen. Återkommer i frågan.

Imorgon torsdag är jag på ledningsgruppsdag och Änglarna har vikarie. Jag hoppas att det går bra.

Vi har i klassen tagit på oss att låna ut saker från uteförrådet på rasterna. Det är två Änglar i taget som står där och belöningen är en kopp choklad efter. Det är kallt ute nu.

Bloggen ja!

Oj oj oj! Inte bara Änglarna var trötta förra veckan insåg jag idag då jag öppnade min mailbox och någon undrar om jag skrivit i bloggen på länge och var har i så fall texten tagit vägen? Oroa er inte! Den är inte borta för den har aldrig blivit skriven. Skärpning Fröken!

Veckan trampade på i lugn och ro...lite väl lugnt då och då kan jag tycka. Speciellt på morgonen då ett flertal kommer i senaste laget. Skärpning Änglar!

Vaccindos nummer två fick alla att stöna högt och som vanligt var det ett par som fick ont och huvudvärk.

Vi arbetade med bildmålen under veckan och gick igenom Picasso, Chagall och Van Gogh. Det är några kvar men jag kommer att ta upp dom senare.

I fredags hade vi vinterdag...och av mina 20 änglar kom endast 12?! Glaset var nästan halvtomt om ni förstår vad jag menar. Men vi hade hur kul som helst. Pulkaåkning, skidor och skridskor fanns att låna. Grillkorv grillades och vi hade det störtmysigt. Eller som en av Änglarna sa när vi skulle hem "tur att jag inte var hemma idag...då hade jag suttit framför datan och missat allt det här".

Imorgon har vi vår stora rörelsedag och det är badminton på förmiddagen och äventyrsbad på eftermiddagen. Jag hoppas att alla Änglar som var hemma i fredags kommer ...men det tror jag nog. Inte samma sak att vara inne och göra saker som att vara ute.

Annars kommer veckan att bestå av Stormaktstiden och så även nästa vecka...prov kommer om tre veckor och det är ett styvt jobb som ska göras tills dess..

Jag påminner också om Stavsborgsskolans Öppna Hus 27 januari. Se till att ta Änglarna i handen och gå dit. Det finns mängder av information att få om olika profiler och val. En bra skola med bra pedagoger och härlig stämning i väggarna. Fråga era barn. Vi var där tillsammans i torsdags och åt lunch. Då var de inte så stora. En av dom tog tag i min arm hårt "Du sitter vid mitt bord" sa han. Det gjorde jag så gärna. Efter att vi hade ätit så sa jag att ni får stanna här om ni vill under lunchrasten. Jag stannar så ni kan ropa om det är något.
Inom tre minuter var det helt tomt på sexor på den skolan. Alla hade gått tillbaka till vår skola igen.

Torsdag nästa vecka är jag borta hela dagen och vi har den vikarien som gillade Änglarna så mycket då. Läxor osv. återkommer jag till imorgon...

Vårterminen 2010

Hurra! Var det inte många Änglar som ropade då vi strålade samman klockan 09.00 i morse. Hjälp! Har dessa barn några ögon. Hängande ögonlock. Ja, ja det tar väl några dagar för oss att vänja oss vid att skolan startat igen.

Eftersom det varit grymt kallt så har de flesta varit inne en del förstod jag vid genomgången av vad som blivit gjort under lovet. Mycket "gaima". Det gör oss ju inte direkt piggare heller.

Men fröken var pigg (jobbade några dagar förra veckan också) och fullt beredd med arbetsmaterial som hon jobbat fram under helgen.

Vi startar veckan med en fri skrivning...fråga era barn...samt Pablo Picasso...samt engelska...dessutom glosor till torsdag.

Läxor under veckan är...

Allt som inte blir gjort under arbetstiden dvs skoltiden...Änglarna har fått instruktioner

Glosor till torsdag
...och det kommer en matteläxa också.

De som inte har spanska i b-språk har sovmorgon imorgon tisdag

Vaccination nummer två onsdag

Fredag Vinterdag i Alby...se separat lapp i väskan

Måndag 18 januari blir det rörelsedag för oss. Morgonen ägnas åt badminton och eftermiddagen åt äventyrsbad. Jag har ingen vuxen som anmält intresse att följa med och det behövs...hör av er till mig. Det blir inget bad om ingen kan åka med. Det är inte tillåtet att åka och bada ensam med 20 barn.

RSS 2.0