Nu är det slut.

Ja, nu är det över. Våra två år tillsammans är till ända. Blandade känslor från både fröken och Änglar. Men, vi är färdiga med varandra.

Sista dagen startades i klassrummet med att alla kom i tid(!) och det är ingen vanlig syn. Fröken var imponerad som sig bör. Städa, städa och slänga det var schemat för dagen. Vi startade och oron drog igång. Erfarenheten säger mig att det är tufft även för elever att säga, Hej då! Tålamod och åter tålamod var melodin för dagen.

Efter rasten match mot lärarna. Dessa ljuvliga varelser..ja, just mina Änglar, var så duktiga. Jag som aldrig gett mig ut för att vara en coach av något slag behövde bara serva med vatten. Det blev iofs förlust med 1-0 men superlativen haglade efter matchen. Bästa gänget på flera år.

Tillbaka till klassrummet för mer städning och frakt av diverse påsar till soprummet. Så småningom så började det se helt ok ut och det var dags för sexornas avskedslunch. Skolan bjuder på lunch med dukat bord och "LÄSK". Rektor och de gamla lärarna som Änglarna haft är inbjudna. Som den ängsliga fröken jag är och med min erfarenhet av Änglarna hade jag noga gått igenom hur vi beter oss på lunchen. Blandat flickor och pojkar. Ingen börjar äta innan alla satt sig ner. Konversation vid bordet. Gott bordsskick osv. Strålande gick det. Jag t o m drack läsk och det är inget jag gör varje år.

Änglarna gick hem efter vi tränat Billie Jean en gång och kom tillbaka för en kort stund med mig innan den stora avslutningen.

Jordgubbstårta och diverse goda bakverk hade föräldrarna fixat och vi hade en trevlig stund tillsammans innan det var dags att säga Hej då, på riktigt. För nu är det över...men som den gamla räv jag är så vet jag att mer än hälften av dom kommer att  komma för att krama sin gamla fröken.

Jag tackar alla, Änglar och föräldrar för de här åren. Det har varit väldigt händelserikt kan jag säga. Tack!

Bloggen blir nu tyst på riktigt men kommer att ligga öppen under sommaren. När jag kommer tillbaka efter sommaren så kommer den att släckas ner. Det är slut nu...Tack!

Plötsligt så bara händer det...

Fick på min mail en förfrågan från ett bokförlag om de kunde länka vår blogg då de läst den och tyckte att den var bra. Trots Änglarnas klagomål att den är trist...det ni!  Eftersom denna blogg har varit ett verktyg för oss och en ventil då det varit tufft eller bra, så tyckte berörd att den kröp nära. Svaret från mig var ju att det sista inlägget kommer måndag eller tisdag nästa vecka då jag säger adjö till Änglarna. Svaret kom omedelbart. Kan vi få ditt telefonnummer? Visst! Jag mailade över det och en man ringde upp från ett bokförlag. Förslaget var...-kan du tänka dig att skriva ett manus för en bok med utgångspunkt från bloggen? Hmm..jag har fått frågan tidigare. Men då från en kollega. Jag ska fundera lite och träffa dom om två veckor. Känns kul men jag tänker inte ägna sommaren åt detta. Änglarna är lyriska. Klart du ska! Jag funderar...


Vi har en soft dag (blivit några på sistånde). Spelar 31 för att träna tiotalsövergångar...UNO för att träna färger med de nya killarna. Ja, diverse spel osv. Regnet står som spön i backen så fotbollen är uppskjuten till måndag.
Jag pratade just med min egen son och han sa att avslutningen på hans barns skola blev konstig då aulan inte klarar av att ta in föräldrar osv. Jag hoppas på bra väder på måndag.

Vi önskar er en trevlig helg!




Sista skälvande...

Igår blev en låååång dag för Änglarna och mig. Vi träffades redan på morgonen och skildes inte åt förrens kl. 21.30 på kvällen. De sitter och jobbar med diverse saker bakom mig och det är lugnt och skönt i klassrummet.

Vi hade en bra dag tillsammans trots att det var tårar på morgonen och Änglarna var upprörda över att jag inte "gjorde" nåt. Mormor till de nya pojkarna hade dött coh de var mycket ledsna. Inte lätt att förlora någon man tycker om. Fast jag kan inte göra någon levande igen. Utan vi kramade om pojkarna och Änglarna var omtänksamma och vänliga hela dagen.

Vi var vid den nya stranden på förmiddagen. Korv och korvbröd samt grill var flickorna och jag och handlade på morgonen. Jag hade också planerat en femkamp men det var inte läge kände vi efter ett tag. Under tiden vi påbörjade denna femkamp så hade fåglarna tagit sig in i påsen och mumsat i sig en del korv och några korvbröd så vi fick bara en korv var men det var ok.

Vi möttes upp vid bussen senare och till Gröna Lund. Där fungerade allt utmärkt och jag tackar de föräldrar som var med samt de som hämtade utanför senare på kvällen. Fröken kom hem ca 22.30 och tog en sovmorgon i morse.

Snart ska vi till Stavsborgskolan för lunch och efter lunch  tittar vi på film.


Att kunna simma...

Usch! Det hände något som inte var roligt igår. Vi hade bestämt att vi skulle ner och "softa" vid Flatenbadet efter lunch och de som ville skulle få ta sig ett dopp. Sagt och gjort...iväg.

Till saken och klassen hör ju också de nya pojkarna som inte har lärt sig så mycket svenska än och jag hade vid ett flertal tillfällen frågat om deras simkunnighet. Frågat på svenska, visat med torrsim samt bett mina spansktalande pojkar fråga på spanska. Det kunde dom ...simma, menar jag, sa dom. De övriga Änglarna blev irriterad på mig och tyckte att jag idiotförklarade killarna när jag var så enträgen så jag bestämde mig för att sluta fråga.

Vi kommer ner till Flaten och de som ska bada byter om...en galning i gänget går upp högst upp i hopptornet och kastar sig i. Brrr....hur kallt som helst. Resten sitter på bryggan eller runt mig som sitter på bergsknallen övanför bryggan. Skööönt och mysigt.

Helt plötsligt reser en av de nya pojkarna upp och kastar sig i vattnet. Efter en sekund så inser vi alla att den pojken kan inte simma. Jag rusar ner till bryggan där några idioter tidigare (inte mina elever alltså) roat sig med att spika in spikar halvvägs...ett tusental ungefär står halvvägs upp så att det är helt omöjligt att ta sig ut på bryggan utan att skada sig. Det har iofs lagts en stege som hjälpmedel bredvid men den är inte fastsatt på något sätt utan vinglig och absolut inte gångbar. Mina tankar snurrar...att simma runt bryggan tar för lång tid ...jag måste försöka balansera ut på stegen. Ett antal av de andra killarna är på bryggan och har uppfattat vad som hänt men är som paralyserade av vad de ser.

Då kommer en av Änglarna...en pojke, som skjuten ur en kanon farande och kastar sig i. Med kläder och skor. Han simmar fram till den mycket rädde kille som försöker hålla sig ovanför vattenytan och får ett bestämt tag och simmar in med honom till bryggan. Puhh...vilken hjälte! Jag kan inte med ord beskriva alla känslor som virvlar i mitt huvud. Fy fy fy...det kunde gått mycket illa.

Vi satt en stund och pratade om vad som hänt och gick därefter tillbaka till skolan.

Vi har pratat om vad som hände idag också och Änglarna, som går från klarhet till klarhet nu, verkar trygga och lugna igen.

Jag har också tagit kontakt med pojkarnas familj och pratat med dom om vad som hände så saken är klar. Dessa båda Änglar går på simskola i sommar.

Nu ska dom till Flaten igen för att ha sin idrott där och idrottsläraren är informerad om ALLA Änglars kunnande eller icke kunnande när det kommer till simning.

Idag är det tacos till lunch så att få hem dom från badstranden kommer inte att bli problem.

Vi önskar er alla en skön helg. Såg att det ska bli underbart väder och vet att en av våra rektorer springer Stockholm Maraton imorgon så vi önskar honom och alla andra löpare,lycka till också.

liten ...mittemellan ...stor

Hmm...vi har alla sorter i klassrummet nu.

Jag var och hämtade våra alster sen keramikdagen och Änglarna ska få dom idag. Badkläder ska med under de närmaste dagarna och jag hoppas att vi får ett par bra dagar tillsammans nu. Nästa vecka är det inga moderna språk så Änglarna är med mig varje morgon.

Onsdag är vår dag "klassens dag". Vi hoppas på bra väder och Änglarna vill att vi går till konstgräsplan och grillar så det ska jag ordna. Eftermiddag och kväll är vikt för Gröna Lund.

Dom...Änglarna ..är stora nu. Usch!! Jag känner separationsångest. Kommer att sakna dom.

Fast, är redan i full gång att planera hösten och det känns spännande.

Onsdag..

Veckan har startat lite omväxlande. Cykeln som jag inbillade mig skulle vara ett avslutat kapitel efter helgen visade sig inte vara det. Trist! En pappa ringde mig på väg till stan igår så jag hoppas att det reder ut sig under veckan.

Gamla Stan-vandringen var en hit. Hur kul som helst! Änglarna gick i grupper och vandringen är upplagd som en skattjakt och jag vet att dom får gå runt hela Gamla Stan för att hitta ledtrådarna. Vad jag faktiskt inte var beredd på var den enorma invasion av turister som var där samtidigt som oss. Men Änglarna klarade det bra också. Två av pojkarna fick gå tillbaka till starten..de hittade inte men hade mobilerna med sig och det var inga problem. Jag tror att de flesta tyckte att det var en bra dag.

Till idag var det en ganska avancerad engelskaläxa. Änglarna skulle på engelska titta lite på det engelska valet och fundera över vad de olika partiledarna och partierna stod för. Jag har inte fått in alla svar som vanligt men det är svårt och jag tror att det var kul för de flesta.

I eftermiddag ska de träffa sina nya klasskamrater. De elever som ska till högstadiet i vår enhet i alla fall. Det betyder att dom inte kommer hem förrens efter klockan fyra. Vi får se på reaktionerna i morgon.

RSS 2.0