Den stora förlusten och vandringen

Ja, det fanns två lyckliga killar och en bedrövad fröken efter finalen i Champions Leage-finalen. Killarna hade slagit vad med fröken och vann varsin glass som utdelas på fredag första rasten. Tyvärr hade fröken dessutom slagit vad med en kollega och är nu tvungen att gå på Råsunda och se en AIK-match. Vilket lag kollegan håller på behöver väl ingen undra över. Men så är det...slår man vad så måste man vara beredd att betala om man förlorar.

Vandringen gick bra. Jag hade gjort igordning ett kuvert som jag visade Änglarna. I kuvertet fanns namnen på de Änglar som jag trodde skulle misslyckas att uppföra sig bra under vandringen. Vi har när jag skriver detta inte öppnat kuvertet än. Men jag kan säga att alla klarade sig mycket bra och mellan er och mig...kuvertet är tomt. Ett trix som jag använder mig av ibland då jag inte tycker om att hota med diverse konskekvenser. Det var en Ängel som ringde mig under vandringen...vad gjorde vi innan mobilerna??? Jag är vilse sa han. Vi ses vid Strålsjön sa jag. Det gjorde vi...
Nu är veckan över och efter rasten går Änglarna till idrotten. Jag håller tummarna...
Trevlig helög önskar Änglarna och fröken

Onsdag...

Idag är det onsdag och vi har mycket halvgrupper. Mentorsgrupperna pratade lite om förväntningar inför år sex. I min grupp förundrades eleverna över vad fort det gått. Från förskoleklass till sexan i ett huj tyckte dom. Ja, så är det...hela livet kan jag tala om. Det går fort och det gäller att göra bästa möjliga av det.
Vi jobbar på i våra böcker. En del ska bli klart till avslutningen och annat kan vi jobba vidare med i höst. Läsningen..den tysta går i sexan till stor del åt till att läsa klassiker. Spännande men en del svåra texter. Annars verkar Änglarna glada och nöjda idag. So fröken gör det att jag får ett helt annat lugn och vågar ta ut svängarna lite mer.
Med tanke på den stora finalen i kväll så pratar vi mycket fotboll. Vi har ju, de flesta av oss, ett stort fotbollsintresse och Champions League är stort i vår klass. Mysigt än så länge. Vilken dag!

Ofattbart...

Nej, inte ens idrottsteori fungerar. Sitter just nu utanför klassrummet med tre Änglar som har haft dålig attityd och har redan talat en annan till rätta. Men dom har "ingen aning" om varför dom sitter här med mig och inte är kvar inne i klassrummet. Ofokuserad...tittade på mitt papper...ta tag i era pojkar mina vänner. Det är illa med en del av dom. Tror att dom äger världen och är riktiga monster mot andra vuxna. Helt oacceptabelt.

13 dagar kvar...

Vi startade upp vecka 22 med en hel del planering. Mycket ska bli färdigt nu och vad menar jag egentligen med "sommarskola" osv.
Det är ju så att vi jobbar utefter kursplaner...vi har mål i alla årskurser och dom bör jag följa. Inte riktigt alla har blivit klara med det arbete som dom borde...varför??? Ja, det finns olika andledningar men för att vi ska kunna starta upp i höst behöver en del små Änglar jobba lite på sommarlovet. Tid som är bortstrulad som borde ägnats åt skolarbete har använts till annat och nu ska priset betalas. Jag kommer att prata om det här under utvecklingssamtalet så att alla förstår...både Änglarna och föräldrar.
Vi har fyra läxor denna vecka....
En fri skrivning på engelska...minst två sidor handskrivet eller en dataskriven. Den ska vara klar till fredag.
Kluring till onsdag
Nyhet till fredag
Och...sist men inte minst..veckans arbete som inte är klart till torsdag blir en läxa till fredag.


Jag har också tillsammans med Idrottläraren tagit ett beslut om att ingen praktisk idrott för pojkarnamer denna termin på tisdagar. Det blir teori för pojkarna.

På torsdag har vi vandring...och då behövs allt som står på lappen som de burit hem idag. Nästa onsdag har vi a-lagsdag nere på Ip och det kommer en lapp om det också.
Idag startade jag mina utvecklingssamtal och de tre första är gjorda...


Söndagsskriverier...

Jag skriver det här på söndagen...har suttit en stund och funderat. På lite av varje faktiskt.            
Det händer mycket just nu. Flickorna vann sin match i SkolDm med 7-3 och har tagit sig vidare...jag är stolt och glad.

Veckan som kommer nu blir det en hel del religion...det är ett arbete som bör bli klart under veckan.

Utvecklingssamtalen startar upp och det är redovisningen från Nationella Proven som ska avhandlas men även en del annat. Därför har jag lagt in 45 minuter/familj.

Vi behöver fundera lite på vad som ska ske de sista veckorna. Det är bestämt att vi tillsammans med fyran ska flytta ner i den stora byggnaden till hösten. Hur planerar vi det på bästa sätt?

Eleverna har önskat en A-lagsdag lika som den vi startade läsåret med och det ska vi ha. Den stora vandringen ska ske osv osv.

I mentorsgrupperna pratar vi ansvar just nu. Andras ansvar och eget ansvar...
Samtidigt så räknar vi ner terminen...men den är inte riktigt slut än och vi har en del vi behöver hinna med fortfarande.

vecka 21...nu går det undan

Veckan började med att vi gick igenom torsdag och fredag...då Änglarna faktiskt skött sig på ett acceptabelt sätt enligt de två lärare som var hos dom....skönt att höra.

Pojkarna är ju utslagna ur SkolDm i fotboll men på onsdag är det flickornas tur att mäta sina krafter mot ett lag från Spånga. Jag hoppas att få mer information imorgon om den resan.

Vi har börjat med religion idag och det mottogs med svala känslor från eleverna. Inget favoritämne direkt.

Jag har idag delat ut lapparna om utvecklingssamtalen som startar nästa vecka. Fyll i dom snabbt och tillbaka till mig.

Läxfri vecka! Det däremot mottogs med jubel och klang. Men det får vara så den här veckan. Ingen läxa alltså. Mer kommer under veckan.


on and on and on...

Vi fortsätter. Alla som har något Nationellt prov ogjort av någon andledning gör dom nu. Jag kollar av vad som är gjort och inte gjort i pärmar och böcker. Inte många veckor kvar till sommaren nu.

Den goda stämningen håller i sig. Idag är det idrott igen och vi får se hur det går. Jag är optimist och tror på en bra idrottslektion för idrottsläraren och Änglarna.

Tisdag och det betyder att de varit iväg i halvklasser och tränat lite matte. I det klassrummet fanns också grodyngel vilket Änglarna var mycket intresserade av.  Det är en lugn och skön stämning i klassrummet och jag skriver det här under lektionstid. Trots att vi har en halva femmor och en halva treor i klassrummet. Skönt att få skriva positivt om dagarna just nu....

Ja, det höll till efter rasten. Idrotten fungerade inte för pojkarna. Slagsmål...två stycken. Inte ok. Vi pratade om det och de har fått skriva lappar för att ta med hem. För mig är det så konstigt att 14 stycken killar inte kan uppföra sig på ett bra sätt. Gentemot varandra och gentemot vuxen. Dom fortsatte, eller försökte fortsätta i klassrummet men där är jag och då fungerar det inte. Ansvar, mina pojkar. Var och en bör ta ansvar....

ny vecka...nya utmaningar...

Så var vecka 20 igång. Spännande att se om det goda från förra veckan skulle hålla i sig...och det gjorde det. Hur mysigt som helst.

Endast två läxor denna vecka...
engelska...att skriva om Rödluvan på engelska och skicka till mig på mailen
Nyheten ....fredag

Påminner också om vikarie både torsdag och fredag...fröken är och rättar Nationella Proven.

Vi gjorde det sista provet i matematik efter rasten och sedan var orken slut så det blev lugnt fram till rast.

Efter rasten gick vi igenom engelskaläxan och sedan var dagen slut...det går fort när man har roligt...

Dagen efter....

Fredag...och det är skönt. Det är också dagen efter föräldramötet. Det var ännu skönare. En helt fantastisk dag med Änglarna har vi haft på skolan. Budskapet har börjat gå in.
Vi hade en diskussion direkt på morgonen om vad som sagts på föräldramötet och hur föräldrarna reagerat på vad jag hade att berätta om änglarna..och deras framfart på skolan.
Vi bestämde följande... nu startar vi om...ingen har någon skuld utan vi tar ett nytt tåg...där var och en har en biljett att förvalta. Biljetten heter respekt för varandra och alla andra. Respekt för skolans material.
Efter rasten var det dags för Änglarna att ha idrott. De hade diskuterat om hur de skulle hantera den och det var en mycket lycklig idrottslärare som kom efter lektionen och sa att det var den bästa timmen under hela läsåret med Änglarna. De kom också upp efter lektionen och var nöjda med hur det hade gått. Jag fick ju en hel del tips och funderingar utav er föräldrar som jag ska delge idrottsläraren nästa vecka.
Det blev en del frukt kvar efter mötet med er och den delade vi på och gjorde en utvärdering som nog var ganska skön att skriva för de flesta.

Nästa vecka är jag med Änglarna i tre dagar sedan kommer de att ha vikarie både torsdag och fredag för att jag ska rätta Nationella Proven och göra en kunskapsprofil på var och en. Vikarierna är lärare som de känner och jag tror inte att det ska bli några problem.
Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg.



Att tala engelska...

Idag hade jag ordnat förstärkning i klassrummet under hela förmiddagen för att kunna genomföra de muntliga Nationella Proven i engelska. Jag förvarnade Änglarna igår och de kom och var lite pirriga. Två och två fick de komma ut till mig i köket. Sedan gick jag igenom reglerna och vi satte igång. Det gick bra...och resultatet kommer på utvecklingssamtalen jag ska ha med er i mitten på maj.

Efter rasten blev det ingen konsumentkunskap utan skala....det var konsumentkunskapsläraren som gick igenom skalan med Änglarna och jag tror att de flesta har fått klart för sig hur uträkningarna går till nu.

Jag trodde att den läraren skulle ha Änglarna efter lunch också men helt plötsligt stod de vid mig. Jag stod och kopierade och de undrade vart jag tagit vägen. Upp i klassrummet. Vi pratade attityd en stund och sedan hade vi glosprov.

Jag hade tänkt städa lite i klassrummet efter det att eleverna gått hem men det var flera av flickorna som stannade kvar och gjorde det åt mig. Fröken kommer att bjuda på glass som tack.

Pojkar bråkar ibland..

När jag var liten...för mååånga år sedan i och för sig, så sas det att pojkar bråkar ibland. Det är ju även så att flickor bråkar ibland så det är en sanning med modifikation. Ibland smäller det ordentligt även bland Änglarna. Vi har inte haft något direkt slagsmål i klassrummet men på rasterna händer det ibland. Dock inte med varandra så ofta, (inte ofta överhuvudtaget men ibland) utan med andra elever på skolan. I måndags och i tisdags var det dags. Det är en konflikt från helgen som skulle avhandlas på skolan. Svårt...mycket svårt för mig att döma i dessa lägen men...att slåss är inte tillåtet och det är reglerna som gäller. En av mina Änglar har blivit utsatt för detta två gånger och till slut rann sinnet över ordentligt och han slog tillbaka...hårt....så hårt att han skadade sin hand och numera kan stoltsera med gips. Vi har kommit överens om att alla ska lägga in mitt mobilnummer i telefonen så att dom kan få tag på mig om det blir slagsmål och bråk under rasterna när jag inte har rastvakt.

Den kull elever jag hade under förra läsåret gjorde så. Rätt var det var så pep mobilen. "Skynda dig...det är bråk"! Då har jag en möjlighet att springa ut och se vad som är på gång. Det är inte alltid jag är tillgänglig på rasterna men mobilen är alltid på...ljudlöst. Min förhoppning är att Änglarna ska känna sig trygga under skoldagen även om jag inte är precis bredvid dom.

Vi närmar oss slutet på Nationella Proven, Änglarna ljublar... och det är dags för utvecklingssamtal snart. Jag kommer att ha en tavla med tider som ni föräldrar som kommer på mötet i morgon kan skriva upp er på.


Klasskonferens och helg..

Ja, då hade jag klasskonferens om Änglarna i tisdags förra veckan. Det går undan nu vill jag lova. Tiden bara springer undan.

Vi hade också mentorsgrupper för första gången i onsdags morse. Änglarna fick möta sina mentorer och det var bra i alla grupper.

Till rasten dök mitt äldsta barnbarn upp för att ha lite fotboll med eleverna. Han är 15 år och spelar fotboll på en hög nivå och har dessutom skrivit kontrakt med en storklubb i Europa så det var roligt att han ville komma till klassen och skolan. Han var elev här under ett år själv och har bara bra minnen från oss.  Han var på fotbollsplan under rasterna och svarade på frågor från Änglarna under lektionstid. Han berättade bland annat att det inte varit en rak väg för honom till toppen utan han har slitit hårt och målmedvetet för att nå där han är idag. Många träningar har inte gått så bra och han har tagit en boll och tränat vidare då han kommit hem. Timme in och timme ut. Men han har en filosofi...vill man så kan man.

Torsdag så var det vikarie då jag var ledig.... det gick också bra...

Idag är det en ny vecka och vi har börjat med ett Nationellt prov i matematik....Änglarna jublar inte direkt men för de flesta går det ändå ganska bra.

Veckans läxor..
engelska glosor till torsdag
mattekluring till onsdag
Nyheten till fredag

RSS 2.0