Fredag...tack o lov

Adventssånger i Älta Kyrka...hur mysigt som helst. Änglarna skötte sig bra. Bara en liten juvel fick komma och sitta bredvid mig. Sedan upp till skolan för att gå igenom Nyhetsläxan.

Rast....och nu hände det saker. Snöbollar....det är absolut förbjudet att kasta snöbollar. Det sista jag säger..."Inte en snöboll....gör inte ens några". Men...

Efter rasten var det idrott. Ett par elever kunde av olika andledningar inte delta och var kvar med mig. Efter 20 minuter kommer en elev som blivit utkörd från idrotten upp. Vad händer????

Utvärdering..och under den så inser jag att något gått fel på idrotten. Ordentligt!! Flera av flickorna har fått bollar i huvudet. Det har gjort så ont att de började gråta. Vi pratade om det och två pojkar från en annan klass kommer in. Dessa småpojkar har av ett par av mina killar fått snöbollar i huvudet. DÅ blev jag riktigt arg vill jag lova. Bulan på en av småkillarna var ordentlig och jag såg framför mig ....hur hade det gått om den landat i ögat??? Jag hade ett ordentligt "utbrott" och hoppas att jag har varit tydlig nog. Absolut förbjudet att kasta snöboll. En av änglarna kommer jag att ha egen rast för nästa vecka. Behöver bryta det dåliga beteendet ett tag.

Lunchrasten idag fick han sitta och skriva på datan om hur veckan varit för honom. Han tyckte det var skönt att få skriva av sig sa han. Hoppas det ger effekt för nästa vecka också.

Kultimmen....som vanligt hur kul som helst. Det höll Änglarna med om ....Sedan  skulle de gåhem och rånarluva gjordes av en gammal strumpa. Hoppas att de inte hittar på några dumheter med den. Jag varnade och sa att luvan kan skrämma folk, hoppas att de lyssnade på mig. Vi får väl se....ha en trevlig helg önskar jag alla

Tillbaka från kräket

Jaha, så kom jag tillbaka efter att varit sjuk i två dagar. Det känns som om hela skolan drog en lättnadens suck när jag anlände. Både vuxna och kanske framför allt Änglarna. Det är inte lätt när fröken är sjuk. Kraven blir annorlunda och det är svårt att göra alla till viljes. Men nu är jag här igen. Jag blev tvungen att flytta några utvecklingssamtal men det ordnar sig.

Nya rutiner vid ingången. Två i taget. Ta av skorna och bär dom till din plats. Vi har haft swimmingpool i vår korridor och det går inte. Barnen blir blöta om fötterna och så börjar dom frysa. Blir kanske t o m sjuka och kan smitta fröken. Usch och fy! Men det gick jättebra och vi har det numera torrt och fint utanför klassrumsdörren.

Annars har vi gjort en hel del....glosprov...mycket matte lite so...ätit soppa...och jobbat på. Arbetsro har vi haft och det är skönt tycker vi alla. Bra dag!

Imorgon ska vi till kyrkan och sjunga adventssånger samt tända första ljuset. Idrott som vanligt sen får vi se vad det blir för kultimme....jag återkommer imorgon.

Fröken sjuk

Vinterkräksjukan anlände först och främst till fröken. Jag har varit sjuk i två dagar men kommer imorgon torsdag igen,

snökaos

Redan igår började jag fundera på hur det skulle gå med all snö som kom. Jag menar....hur kan någon inbilla sig att det första snöfallet inte är vad barnen längtat efter?? Men, skolans regler måste följas. Hjälm i backen och inga snöbollar.
Facit var att det fungerade ganska bra för änglarna. Jag var ute och tittade. Hjälmarna var på (hos nästan alla) och de kastade inte snöbollar (dock en hel del snö på varandra). Dag ett ....gick bra och vi hoppas att veckan fortsätter i samma lugn.

Idag hade vi grupparbete i So. Jag hade valt grupperna och det var samma som i matsalen. Själva grupparbetet gick jättebra men redovisningarna...oj oj ....det behöver vi träna mycket på. Eleverna tyckte att det var kul och fina arbeten blev det.

Läxorna den här veckan är glosor, Nyheten samt kluring. Maten var chorizokorv, mos och grönsaker.

Nu sitter jag här och väntar på föräldrar till utvecklingssamtal.

Jag återkommer under veckan....

Vecka 47

Veckan har gått snabbt , vi har åkt skridskor och haft massa kul. Idag har vi fått resultaten på vårat glos prov.En del fick bra betyg endel fick omprov. Annars har veckan varit bra och rolig.På idrotten så har vi spelat handboll.På rasten har många i klassen spelat fotboll.Slöjden håller på att ta slut,och alla börjar göra färdigt sina saker. På fredagar har vi en kul timme så att alla får en rolig avslut på veckan. Det kom en flourtant till våran skola och berättade om tänderna och vad man ska göra  för att hålla dom fina och rena , sen fick vi en tandborste var. På konsument kunskapen har vi äntligen börjat baka , vi går till matsalen och möts där, när rasten har börjat så går vi ner till en annan skola och börjar baka där för här finns det lite utrymme . Läxorna den här veckan har gått bra nästan alla har lämnat inn sinna läxor , och det var inte så många läxor , så det gick bra. På veckans arbete har många klarat av , vi  har på Geaografin jobbat om Schweiz Österrike och Portugal./ Två killar om veckan

Imorse kom dessa två killar och ville också skriva i bloggen. Nu är det många som inser att bloggen är vår.Inte bara Irenes. Härligt! Det får mig att må bra.

Något annat vi gläds åt är att det är 4 veckor till jullovet. Dessa Änglar...en del springer hem på fredagar. Andra stannar för att göra något. Just nu sitter 3 flickor bredvid mig och spelar kort. Halv tre, hörde jag just att de skulle gå hem. Det är väl underbart...när eleverna trivs så bra att de stannar en extra stund på fredagen. Det betyder nog att jag gör något rätt....

Jag önskar alla en mysig och trevlig helg....


mittiveckandag

Jaha, idag fick jag lära mig ordet ...inte... Men vi börjar från början

Onsdag och ingen ledningsgrupp.

In i klassrummet bredvid. Eleverna där glada. Vi pratade om yrken, veckopeng och ordning och reda. Om ni visste vilka fiffiga lösningar barn på 9-12 år har på alla problem. Men, undrade dom, leken? Ska vi inte leka? Förra gången jag var inne hos dom såg jag hur svårt dom hade att ta i varandra. Alla var rädda att göra bort sig så jag hade en lek som egentligen går ut på att göra bort sig. Jag försöker avdramatisera lite. Leken går ut på att alla ställer upp på en rad och jag ställer frågor. Om vad som helst. Men, de får inte svara med ja...nej...eller kanske. Då åker dom ut. Sagt och gjort.
-"Leken börjar nu, vill ni vara med?" Ja, svarar alla och alla åker ut. Då,  först då förstår eleverna meningen med leken. Vi gör den igen och nu är de mer varsamma. Den här leken har jag helt enkelt plockat från "Parlamentet" i tv. En rolig lek som ger många glada skratt tillsammans. Helt plötsligt ligger inte fokus på att hålla sig ifrån varandra. Eleverna söker varandra för att få stöd. Hur kul som helst.

In till mina egna Änglar. Halva gänget på plats. Vi håller på med en elevundersökning på datan så dom har vandrat fram och tillbaka till datasalen under dagen för att alla ska få svara på frågorna.

Hela klassen till slut och vi pratar matsalen. Igår var det bra men två killar pratade med varandra trots att de satt vid skilda bord och då säger jag ordet inte. Sitt inte vid borden bredvid varandra. Vad händer?? 

De två grupperna går omkring i matsalen och letar två bord som är bredvid varandra. Ordet inte hörde de små Änglarna inte. Bara borden bredvid varandra. Så kan det gå. Allt gick bra i alla fall och vi hade fiskgratäng som inte är någon favorit hos de flesta men alla åt något.

Kluringen gjorde vi efter lunch...alla hade gjort den till idag. De redovisade olika räknesätt och klurigheter de råkat ut för och vi lärde av varandra, som vanligt.

Habib fick avsluta dagen. De är ihop nu. Habib och Paris. Nu blir det spännande i fortsättningen tror vi.

Skridskor i ishallen

Änglarna och jag möttes på morgonen för att starta upp dagen. Vår planerade storsamling blev det inte så mycket av. Det var överraskningar på gång. Som jag tidigare berättat så har skolan deltagit i en "Cykla-gå-tävling". Det visade sig att av Nackas alla skolor har vi på Stensö skola vunnit hela tävlingen. Hur kul som helst! 10.000Kr och ett diplom. En man från utbildningsnämnden på kommunen var här och delade ut priset. Den lokala tidningen, NVP, var också på plats.

Efter rasten skulle vi ner till ishallen och ha vår idrott där. Jag var kvar med ett par elever som behövde jobba lite då de varit sjuka. En efter en kom änglarna upp från isen och vi gick ner till matsalen. Där är det något av kaos. Många klasser samtidigt. Vi landade i grupperna som jag gjort iordning och sedan gick grupp för grupp in allteftersom det blev lediga bord. Fungerade mycket bra....så skönt.

Regnet stod som spön i backen efter maten och Änglarna var duktigt blöta efter lunchrasten. Ett torkskåp.....klarar inte allt. Vi behöver bestämma vad som ska vara i torkskåpet och vad som får hänga utanför.

Eftermiddagen ägnades åt So, det just nu roligaste Änglarna vet. Vi avslutade dagen i en positiv anda. Läxan till imorgon är mattekluring. Påminn ditt barn om läxorna varje dag....det gör också jag.....

Måndag v 47

Idag träffades vi i klassrummet och gick igenom veckan. Nyhet, kluring samt glosor är de gemensamma läxorna sedan har var och en eget i väskan.

Efter rasten kom flourtanten in och informerade om tandborstning. Alla elever fick också en varsin tandborste att ta med hem.

Ner till lunch. Samma rutin som i fredags skillnaden var att efter lunchen gick vi upp till stora parken tillsammans. Hur kul som helst. Efter en liten stund var jag tvungen att gå tillbaka för ett toalettbesök men Änglarna stannade kvar en liten stund och var i tid tillbaka efter lunchen. Härligt.

Imorgon ska vi åka skridskor och innan dess har vi en storsamling på skolan. Då ska eleverna gå på filosofiska promenader. Vi blandar från alla årskurser och de har lite frågor med sig. Det ska bli spännande att se vad det leder till. Återkommer.....

Eleverna tycker.....

Jag gillar rasterna för då får jag spela fotboll, Prata med kompisar m.m
Jag spelar fotboll och mitt lag heter Älta if. Jag tycker att vi är ett bra lag.Nu säljer vi Triss lotter,kakor och godis.
Jag och min kompis ska sälja idag (Fredag) hoppas att vi säljer mycket!
Jag gillar att chatta med kompisar och kolla på tv. Mina favorit serie filmer är:Ugly Betty,Smalville,Derperate Housewives och många mer.Jag tycker jag går i en bra klass.Alla tjejer är snälla men deras stil är inte samma som min men en tjej i min klass har min stil och gillar att skoja.Killarna är ochså snälla .
Jag gillar matte,engelska,hemkunskap och geografi det är mina favorit ämnen.
Det rengnar idag och det är tråkigt.
nu ska min lärare läsa en bok som är jätte rolig den heter Habib...........,
Hej då, från en flicka i klassen

Ja så tycker denna flicka att det fungerar i skolan och klassen.

Idag har vi haft en dag där fröken hade planerat hur dagen skulle se ut. Jag påpekade att jag var väldigt besviken på deras uppförande under gårdagen bl . a i matsalen och berättade hur dagen skulle se ut. På alla plan. Vi körde stenhårt med veckans arbete fram till rast. Det fungerade väldigt bra. Sedan gick eleverna ner till idrotten med stränga instruktioner om att klara av den lektionen utan strul och vara tillbaka hos mig senast 11.20.

Under tiden dom var på idrott gjorde jag matbordsgrupper. Jag blandade fickor o pojkar och också de vanliga kompisarna. Vi var fem runt varje bord och det fanns en ledare per grupp. Sedan ner till maten.

Det gick över förväntan. Allt blev till belåtenhet. Vi utvärderade och ALLA tyckte att det gått bra. Egentligen skulle vi gått till stora lekparken för rast efter maten men då det regnade gick vi till klassrummet istället och jobbade in lunchrasten. Vi avslutade dagen med att läsa ett kapitel i nya Habibboken "Habib och Paris tur och retur". En av flickorna hade varit i Centrum och lånat den boken.

Skönt att dagen gick så bra.....nya tag nästa vecka.....


,


Eleverna tycker själva....

Det här är tre killar från 5A. Vi e trygga i klassen fast det blir lite bråk här och där men om vi säger till Irene så reder hon ut bråken. 2 av oss tycker att det e för mycket läxor men det e bra för nationella proven. Alla vi tre tycker att det borde vara mer slöjd. Irene är världens bästa lärare. Maten i skolan är god oftast men den är inte så god ibland. Matte kluringarna varierar mellan svårt och  lätt. Det här är vad vi tycker just nu, fråga oss om några veckor så får ni se om vi tycker likadant.

Ja mina vänner, det var tre av eleverna som tyckte till lite.

Denna dag, oj. Dagen började hur bra som helst. Full fart framåt. Resursen var inne och det gick som en dans. Rast och halva gänget på Konsumentkunskap. Vi andra jobbade med läsförståelse och tre av killarna skrev här ovanför.

Lunch, det har varit bra ordning i matsalen ett tag men idag var jag tvungen att lämna Änglarna för ett samtal med en förälder i en annan klass och då.......matkrig.... Jag påstår inte att det var bara mina änglar, men ett par av dom var med, det är verkligen inte acceptabelt. De som inte deltog aktivt hade stått och skrattat framkom det senare. Jag hade önskat att de försökt avstyra det hela eller hämtat en vuxen men icke.... Nu kommer vi att ha annan mattid samt annan matrast än övriga mellanstadie-elever under ett par dagar. Jag kommer också att börja med bordsplacering. Mitt beslut har jag meddelat Änglarna och vi startar i morgon. Fortsättning följer.....


Är vi trygga tillsammans????

Morgonen började med att jag var i grannklassrummet och hade livskunskap. En uppgift där de fick fundera över hur länge koncentrationen kunde hålla. Det första som mötte mig var en kille som sa -"Min mamma läser vad du skriver, hon tycker att fler skulle skriva om hur det är i skolan." Det var kul att höra att bloggen är till glädje för fler än bara mig, änglarna och föräldrar till dito.

Efter rast var det läsförståelse. Halvgrupp och dom jobbade som bara den. Tyst och verkligen energiskt. Jag bröt efter drygt en timme och talade om att det var dags för ett brejk. Ut en sväng på skolgården och hämta lite luft. In igen och då kom den andra halvan tillbaka så jag läste Habib. 

Maten var Tacofisk, en av grabbarna glömde torka i måndags och har åkt på en hel veckas torkning (Änglarnas regler, inte mina). Vi har haft en kille tidigare som glömde och han råkade ut för samma sak. De påminner varandra i matsalen och sticker man ändå så blir det en veckotorkning.

Efter lunch så var det dags för kluringen. Kanonbra! Vi var rörande eniga Änglarna och jag. En del hade t o m lagat pannkaka tillsammans. Kluringen var ...Vilka ingredienser och material behöver du för att laga 10 st pannkakor? Vad kostar det att laga 10 stycken pannkakor?  Det var en superbra "Kluring" och det var idel glada ansikten vartefter dom redovisade.

Sedan läste vi ut Habib-boken. Habib frågade äntligen chans på Paris.....och hon sa ja.

Som vanligt gäller....om jag ska läsa nästa.....får någon gå till stora biblioteket i Centrum och låna den. Vi får se vad som händer. Sedan försvann dom till elevens val allihop. Mer eller mindre glada över sina val. Det bli en ny valomgång efter jul.

Jag har fått en underbar teckning utav en Ängel och jag har tagit kort på den så ni också får se den. Samt att vi tagit en bild på den "nygamla" elevens fot. Alla fötter ska finnas i bloggen. Jag kommer att lägga in båda bilderna nu så får vi se vad morgondagen har att bjuda på.....Thumbnail               Thumbnail

utantill...inte så lätt

Till idag hade vi engelskaläxa. Det var ett papper med ett antal rim. Varje barn skulle träna in tre rimverser utantill och redovisa för mig och klassen. Vi startade direkt på morgonen. Hm.. de flesta tyckte nog att det var en ganska kul läxa. Några få hade inte gjort den. Vi har den igen till imorgon så får vi se.

Stenhårt mattejobb fram till rasten. Vi hann med en snutt av Habib också. Rastvakt...och utdelning av skridskor o hjälm till dom som inte hade. Ner till ishallen efter rast. Helt fantastiskt. Alla barnen på is. Jag hade kameran med mig och vi tog massor av bilder. Hur kul som helst. Undan för undan droppade Änglarna av isen ont både här och där men det var glada barn. Vi var där tillsammans med årskurs ett och det fungerade hur bra som helst.  Resursen och idrottsläraren var med. Vi fick många glada skratt. Det såg ut som plockepinn på isen, barn huller om buller.

Sedan upp till lunch. Kassler med ugnsrostade grönsaker o ris. Gott!

Redan nere i ishallen bestämde jag mig för att vi skulle se på film efter lunch. Änglarna var helt slut efter skridskopasset o behövde ta det lugnt. Så även fröken.....

En insändare från en flicka
Jag tycker att Älta är ett bra område men jag tycker också att Älta borde ha ett shoppingcenter och en simhall. Då skulle fler folk flytta till Älta.

Ja, kanske det......

Insändare

Skolan.
Det borde vara mera slöjd. För att slöjden gillar många men vi har bara det en gång i veckan. Jag tycker att det ska vara ända till maten men de e till 20 i tolv. Det tar så lång tid att bli klar med något. Till exempel jag gjorde en boll på en halv termin ungefär. Det borde vara fler slöjdlärare, två i varje. Alltså två i textilslöjd och två i trä och metall slöj. Det skulle va bättre för då blev man klar med saker fortare och då blir det inte lika störigt om man e två. jag hann fråga tretton stycken om de ville ha mer slöjd och alla sa ja./Pojke

För många läxor i skolan.
I klass 5a tycker dom flesta att det är för mycket läxor. jag gjorde en enkel undersökning och svaret blev att 11.4% tyckte att det var lagom men resten tyckte att det var för mycket läxor. Den läxa jag tycker ska bort är Vo för att dom andra är så nödvändiga. Det skulle vara bättre om man gjorde läxorna i skolan. Allas föräldrar e inte hemma så barnen måste själv göra dom. Om dom inte vet hur man gör struntar dom i läxan så får dom skäll i skolan för att dom inte gjort läxan./Pojke



Idag har vi tränat på att skriva insändare och ovan ser ni två elevers insändare. Det kräver sin man att få änglarna att förstå att det är ok att klaga om man har en tanke om hur saker och ting blir bättre. Det tog lång tid för fler av eleverna att förstå vad en insändare är. Vi tränar vidare. Iden fick jag från boken Habib som vi läser högt. Habibs klass fick skriva insändare till lokaltidningen. Nyttigt att träna olika skrivstilar.

Läxorna är Nyhet, kluring, Vo samt en ny läxa som är varenda dag. En engelska läxa.

Maten var pannbiff med hemlagad (sant) potatismos och brunsås. Lite av en favorit.

nu knyter vi nävarna....eller säcken

Fredag....glosprov direkt på morgonen. Alla var inte förberedda. Några, alltför många, har omprov på måndag. Läxorna....jätteviktigt.

Vi redde upp ett par incidenter som hände igår. Ibland behöver vi alla sova på saken och det hade vi gjort. Det löste sig på ett bra sätt.

Idrotten, och jag hade en kille som strulat under förra lektionen kvar uppe hos mig. Vi pratade om hur det ska bli i fortsättningen och fick en plan till hur vi hanterar saker under nästa vecka. En annan liten ängel kommer från idrotten och har inte haft kläder med sig. Jag skickar ut pojkarna på en promenad med en uppgift. Skriver en liten utvärdering till var och en. Dörren rycks upp och ytterligare en kille kommer upp. Fly förbannad...något hände med en kompis och han vill inte ha hjälp. -"Vi löser det när jag inte är så arg längre". Smarta killar. Han sätter sig vid datan en stund.

Lunchen, grillad kyckling och klyftpotatis...mmm...mumsigt!

Rastvakt för andra dagen i rad. Ett par kollegor är i Gambia och jag täcker för en av dom. Det är skogsavverkning i skogen och ett par av pojkarna i en annan årskurs är för intresserade. Skogsjobbarna blir strssade. Jag ropar upp killarna och vi pratar om det. "Det är vår plats". Ja, det stämmer, dessa små killar är alltid i skogen på rasterna och nu känner dom sig rådvilla om vad de ska hitta på. Gungorna är lediga och duger den stund som förströelse för killarna.

Kultimme, en del ritar, spelar data, spelar spel, jobbar lite samt ett gäng spelar fotboll ute. Sedan är veckan slut. Det blev en väldigt fin avslutning på veckan. Ha en bra helg säger eleverna till mig innan dom går hem. Detsamma önskar jag er alla.

Konsumentkunskap o musik

Idag har varit en dag då det hänt väldigt mycket. Vi har jobbat på morgonen med veckans arbete samt halva gänget ner till en annan skola på konsumentkunskap och vi har startat vår sjungmusik med en gitarrspelande lärare på skolan. Läraren i fråga hade en del av änglarna förra året och dom har frågat efter honom och hans gitarr. Full fart.....

Veckans arbete.......på torsdag har de flesta kommit på att dom borde jobbat bättre på måndag, tisdag samt onsdag. Det betyder att det blir en lätt hysterisk stämning då jag, med en dåres envishet, menar att det handlar om planering. Samt att skoltid är arbetstid och fritid....... är fritid.

Vi har vad vi (jag) kallar frivillig läxhjälp på torsdagar. Men flera behöver stanna för att de pratat och lekt bort för stor del av veckan. Det måste få ett slut. Jag gnuggar geniknölen ( om jag har någon kvar) och funderar på hur jag på bästa sätt ska lösa problemet. Återkommer i frågan.

Veckans mål är "Jag tar avstånd från kränkande behandling". Vad är kränkande? Det jag säger eller det andra säger till mig??? En nyttig diskussion...vi tar den då och då. Alla vet vad dom inte vill bli kallade men orden slinker ur deras munnar med en formel-1s bils hastighet och sedan är dom sagda. Inget bra!

Å andra sidan så fungerar det väldigt bra när jag är i närheten. Men ett bra uppförande och ett trevligt sätt ska sitta i ryggraden och inte i åsynen av mig. Ibland har vissa änglar ett väldigt provocerande sätt mot vuxna. Det vinner vi inga pluspoäng för. Det här kommer jag ta upp på utvecklingsamtalen med er föräldrar.

Imorgon är det fredag och första veckan efter lovet är slut.....

halva veckan gjord/kvar.....

Så har halva veckan gått. Jag kom sent till skolan och gick direkt upp till klassrummet där halva gänget väntade. Veckans arbete stod på programmet. Den "nygamla" eleven kämpar på och försöker förstå all information som rusar emot honom om vad som ska ske. Framför allt kanske hur det ska ske. Han vill och kan mycket. Roligt att det går bra med honom.

Lunchen, en god fiskgratäng med massor av potatis och grönsaker mmm...mumsigt. Kan du ta med dig kaffet ut när vi spelar fotboll? En fråga jag får ofta och är vädret bara någotsådär så går jag ut. Det fungerar alltid bra när jag är ute. Fotbollsplan är ett ställe med starka känslor och ibland rinner sinnet över på eleverna och det blir bråk. Idag gick det bra. Men nu fick också en kollega, idrottsläraren, tag i mig och vi pratade om idrotten igår. Trams på idrottslektionen igår, kan du prata med dina änglar? Visst! Vi tog det direkt när vi gick in. Nästan hela lektionen gick åt men det gör inget. Att reda ut saker på en gång är bättre än att dra ut på det.

Sedan var det första gången i omgång två av elevens val. Fler av änglarna har glömt vad dom valde och vi har försökt att göra så bra grupper som möjligt men det är omöjligt att få alla nöjda. Elevens val, ett sätt att få fördjupa och bredda sina kunskaper i olika ämnen. Vi har musik, sy- och träslöjd, It, levande verkstad och basket. Till våren kommer eleverna att få välja igen.

Imorgon så har vi en heldag tillsammans och det ska bli mycket gjort hoppas i alla fall jag.....

a-lagsmöte med elever

Tisdag morgon...nycklarna borta. Vi kommer inte in. Vem var det av änglarna som lånade den i går?? Jag frågar och en lintott säger "-Jag la dom i din låda igår". Skönt att veta var dom finns. Grannläraren kommer och vi går in.

Varje morgon går vi igenom dagen och gör ett någorlunda schema över vad vi ska göra. Vi bestämmer också vilka som ska torka. Just nu behöver vi bara bestämma en för i början av terminen bestämde änglarna att om någon glömde sin torkning skulle denna någon få torka en hel vecka. En av pojkarna har råkat ut för det. Tack och lov har det inte varit något problem alls med det här utan han ler och har glimten i ögat när vi pratat om torkare för dagen. Allt sådant som vi bestämt är liksom självklara för änglarna och ingenting vi pratar om särskilt mycket. Det bara fungerar.

Jag har gjort upp med en annan lärare att vi ska dela klassen i två delar och han ta den ena och ha NTA samtidigt som jag tränar lite matte med de som är kvar. Ca en timme per grupp. Jätteskönt!! Halva gruppen betyder mer tid för de som behöver hjälp. Samtidigt som den andra gruppen får en väldigt bra NTA-utbildning i flyta och sjunka. Det är det bästa med vår skola. Alla hjälps åt och vi har en härlig stämning både bland personal och mellan eleverna. Visst, det blir gruff och slagsmål ibland men ....det trevliga väger alltid över. Jag stormtrivs...både med kollegor och barn och då främst mina änglar.

Maten var, Chili con carne och ris. Efter rasten så hade vi diktamen. När vi sade hej till varandra så stannade två elever kvar för att delta i arbetslagsmötet på eftermiddagen. Det är två elever från varje klass i vårt arbetslag som deltar en gång i månaden. Då får vi vuxna höra vad eleverna vill göra och hur de vill att vi ska jobba. Idag tog dom på sig att ordna vår Storsamling som vi har 18 november för hela skolan.

Imorgon är det slöjd och It på morgonen och jag är på Kommunen och är på ett möte. Sedan ses änglarna och jag efter rasten. Mer följer .....imorgon.


första dagen efter.....

Jaha, nu kör vi igen! Trötta trötta är vi alla efter den första skoldagen. Det har väl gått sådär.

Vi tog emot en nygammal elev och jag tror att förväntningarna på att han skulle komma tillbaka var stora. Var skulle han sitta? Det var ju inte så svårt för vi hade bara en ledig plats i klassrummet och den blev hans. Pojken såg nöjd och glad ut för det varma mottagandet han fick av sina gamla kompisar. Det är skönt att se allas glädje över varandra.

Vi startade dagen med att var och en fick berätta för bordsgrannen vad dom gjort under lovet. Sedan skulle samma granne berätta vad han/hon fått höra.

Efter första rast så gick vi igenom läxorna och nu är det full fart framåt igen. Nyhet, kluring, Vo, fri skrivning samt glosor blir läxorna denna vecka.

Vi kommer från imorgon att dela klassen i två delar och hälften går och har NTA och den andra stannar hos mig och matte. Efter rasten så byter vi. Det känns väldigt bra att hinna lite NTA så här i slutet på terminen.

Arbetsro...nja inget vidare idag det fanns alldeles för mycket att prata om....vi tar nya tag till imorgon...

RSS 2.0