tisdag...

Att beskriva sina styrkor och svagheter....det är inte lätt. Det är mycket lättare att beskriva andras. Idag började vi dagen med att Änglarna skulle göra sina egna utvärderingar angående styrkor och svagheter klart. Jag hade en klasskonferens på eftermiddagen och det är viktigt för mig att se vad var och en tycker. Det tillsammans med vad jag tycker är ett underlag för att på ett bra sätt kunna beskriva eleverna en och en.

Sedan matte fram till rast. Efter rasten ner till Stavsborgsskolan på besök. Vi skulle vara där i två och en halv timme och sedan äta lunch , därefter hem.

Det var jättebra ordnat på "Stavan". Vi blev guidade på ett bra sätt runt hela skolan och Änglarna var helt slut när vi satt i matsalen för att äta vår lunch. Vi satt tillsammans och även där fick Änglarna beröm för sitt fina uppträdande i matsalen. Såååå kuuul!

Jag har idag lämnat ut en lapp om föräldramöte som ska gå av stapeln nästa torsdag. Det är viktigt att så många som möjligt dyker upp. Det finns att prata om...


Måndag...

Oj, vilken rivstart på veckan det blev. Planering och rast ...sedan Nationella Prov i matematik. Stånk och stön...jobbigt, jobbigt ....men till slut var Änglarna klara och det var dags för mat. Då hade jag redan förvarnat om att det kommer ett prov till efter lunchen...ändå blev det stånk och stön igen. Det blir en hel del matematik nu ett par dagar framöver....så är det.

Imorgon ska vi till Stavsborgsskolan för info om år 7. Vi ska vara där mellan 10.00-12.30 så jag antar att vi äter där också. Det gillade inte Änglarna då de trodde att vi skulle till Hellas som vi gjorde förra veckan men det har jag inte sagt. Det har dom bara trott.

Det är bara en läxa denna vecka och det är Nyheten till onsdag. Torsdag är jag ledig och de kommer att ha träslöjdsläraren som vikarie.

Annars så är det inte samma lugn den här veckan som förra men jag tror det beror på proven. Änglarna går i taket när det blir provsituationer så är det. Vi får se hur resten av veckan blir...

Fredag....

En hel vecka...vi behöver några sådana nu ett tag men redan nästa vecka är det endast fyra dagar igen.
På torsdag kommer Änglarna att ha vikarie då jag ska resa bort över Valborg och första maj. Det blir en lärare de redan har nämligen träslöjdsläraren.

Annars har det varit en kanonvecka. Det säger Änglarna till och från hela tiden. Bekymret just nu är att det är ett par Änglar som inte gör sina läxor. Det är samma vecka efter vecka och det oroar mig en aning.

Elevens val var ok säger dom...ett par stycken vill byta och jag ska se vad jag kan göra åt det.

Ha en trevlig helg önskar Änglarna och fröken

Demokrati och diktatur...

Idag så jobbade vi med demokrati och diktatur man ett papper som det var lappar som man skulle klippa ut.
Jag gjorde så här...
DEMOKRATI

1.Alla har samma rättigheter
t.e.x att gå i skolan.

2.Alla får vara med
och bestemma
.
3.Alla får tycka vad de vill.

4.ingen får behandlas
 sämre än andrapå grund
av sin hud färg,sitt språk,
sitt kön,sin religon eller
något annat

5.alla får uttrycka sina
åsikter t.e.x genom att skriva,
göra film,och måla tavlor

6. människor tar hand om
varandra.

7.alla är lika mycket
värda.

8.alla har lika skyldigheter
t.e.x att betala skatt.

9.vissa har fler skyldigheter
än andra.

DIKTATUR

1.när man inte kan komma
överens försöker man hitta
en lösningsom alla kan acceptera.

2.det är förbjudet att tycka
vad man vill.

3.den som inte lyder
ledaren kan bli straffad

4.vissa böcker,filmer och
sånger blir förbjudna  om
de berättar om sådant
som ledaren inte tycker om.

5.vissa behandlas sämre t.e.x 
på grund av sin hud färg
eller sin religon

6.man andvänder våld för att
få alla att lyda

7.vissa har fler rättig heter
än andra

8.ledarna tycker att
vissa människor är
mer värda

9. en eller få
människor bestämmer
över alla andra.

Skrivet av en elev, stolt och glad över att vara färdig med veckans arbete i Samhällskunskap.


Världens bästa femmor

Livet är som en karusell i skolans värld åtminstående i min och Änglarnas värld. Från monster till små änglar...det har varit duktigt rörigt sedan påsklovet och den här veckan har allt vänt.

Utflykten till Hellas gick alldeles utmärkt...inga problem alls. Förutom att det var kallt och vi kortade av den en halvtimme...men det fungerade också bra. Några fiskade och några spelade boll. En mamma kom och deltog och det gör alltid Änglarna glada när föräldrar dyker upp.

"Ska vi lära oss allt om Gustav Vasas husdjur nu"? undrade en ängel i måndags. -Nej, nu går vi över på Samhällskunskap, svarade jag. Det hördes tydliga suckar av lättnad i klassrummet. Tungt...tungt har dom tyckt att det varit med historian och geografin, det är tydligt det. Nu har vi lämnat dessa ämnen och pratar om I-land kontra U-land. Det intresserar dom mycket och det är givande prat runt arbetet.

Idag startade vi upp "elevens val" igen och alla är i nya grupper och i min grupp som är mattelek var det hur kul som helst. Imorgon får jag höra hur Änglarna har haft det i de andra grupperna.


Imorgon är det också dags att redovisa sin undersökning som skulle vara klar till torsdag. En lite annorlunda kluring...ska bli spännande och se vad de gjort.

Återkommer....


Vilken härlig dag....

En helt underbart vacker dag med bra väder och t o m solglasögon på en elev. Eftersom han dessutom var vitklädd så såg det riktigt somrigt ut. Starten var bra och läxorna för veckan är
1, nyhet till fredag...gärna om Pirate Bay
2, mattekluring till torsdag, att göra ett eget diagram över en undersökning de själva gjort
3, glosor, ca 20 stycken till fredag

Jag har också dragit igång ett grupparbete där det handlar om att bygga en familj. Ja,, ni får fråga era barn.....

Imorgon har vi bestämt att vi inte har idrotten utan äter vid 11.00 och sedan sticker vi till Hellasgården och har det kul tillsammans. Ingen matsäck behövs men en vattenflaska och frukt sitter inte ivägen. Vi får se när vi kommer hem någon gång vid 14.00 skulle jag tro

Jag berättar hur det gått imorgon....

fredag...

Kort vecka...bara fyra dagar...och kort fredag...bara fyra timmar...fröken ska till doktorn och vi har kommit överens om att sluta efter lunch och jobba in timmen nästa vecka.

Dom/du skäller bara på mig.....det är bara jag som får skulden.... du såg inte vad han/hon gjorde mot mig....argumenten haglar. Nej, jag skäller inte bara på dig....nej, det är inte bara du som får skulden.

Jag brukar ibland likna saker och ting vid en fotbollsmatch. Domare ser inte alltid den första händelsen men det gula kortet kommer upp vid efterslängen.

Annars har det varit en vecka som faktiskt gått i lugnets tecken. Vi har pratat regler och jobbat mycket med matematik inför proven samt gjort svenskadelen klar. Det har fungerat bra i klassrummet.

Just nu har vi den sista delen av svenskan och jag ska börja rättningsarbetet under nästa vecka. Så fort jag blir klar så kallar jag till utvecklingssamtal med elev och föräldrar.

Jag önsklar alla en trevlig helg....

onsdag...

Änglarna spridda på morgonen då jag var på ledningsgrupp och jag träffade bara halva gänget efter rasten då de andra har syslöjd. Matematik har prioritet just nu...vi laddar inför NP och det är trögt att komma igång här och där...
Igår efter rasten delade jag in eleverna i olika grupper och vi talade regler. Varje grupp skulle komma fram till fyra olika regler som de kunde stå för och sedan skulle vi tillsammans hitta fyra regler som skulle gälla i klassrummet. Grupper var inga problem men att redovisa vad vi kommit fram till i de olika grupperna...puhhh...dom är verkligen inget bra på att lyssna till vad andra tycker i den här gruppen. Men, till slut hade jag skrivit upp den första regeln från varje grupp på tavlan. Alla grupper hade som regel nummer ett....inte håna varandra...det är ett bekymmer för många...vi ska verkligen jobba igenom dessa regler ordentligt. Viktigt att alla känner trygghet i klassrummet. Det ska vara tillåtet att försöka..alltid.

Sömnig start....

Oj, oj, oj...mycket trötta Änglar...många har haft svårt att sova efter det långa lovet och det var mycket gäspningar under de första timmarna. Men vi körde på....startade med matte...alla skulle göra 10 tal...sedan Veckans ord. Jag glömde bort bytet som ska ske på tisdagar men det kommer eleverna själva ihåg nu så helt plötsligt var det treor i klassrummet och halva femman hade gått iväg..

Jag tänker bara ha Nyhetsläxan den här veckan för det kommer att vara Nationella Proven för fullt under veckan. Det tycker Änglarna är bra vill jag lova. Jag skriver det här före lunch och fram tills nu har det fungerat väldigt bra. Det hoppas jag att det gör framöver också.

Påsklov...

Efter en vecka med både ris och ros så är vi nu framme vid påsklovet. Det är vi glada för...både Änglarna och fröken.

Under veckan har Europaarbeten kommit in av varierande kvalitet. Gustav Vasas söner hade vi prov på igår och alla drog en lättnadens suck över att vi hann klart.

Efter lovet kommer planeringen att se lite annorlunda ut. Jag kommer att börja med dagsplanering. Det här med att planera en vecka i taget är det bara ett fåtal som klarar och dom ska givetvis få fortsätta med det.  Men de andra behöver backa tillbaka och få en studieteknik som håller. Även vi vuxna har en tendens att skjuta saker och ting framför oss när det är gott om tid ...samt att stressa som bara den när deadline närmar sig.

Annars så har metrologerna lovat fint väder och det hoppas jag verkligen stämmer. Jag ska till Halmstad och hoppas att våren hunnit ytterligare ett stycke på väg i de södra delarna av Sverige.

Skolan har fått en sammanställning av Kundenkäten och i den går att utlasa att ni föräldrar är nöjda med hur jag tar hand om Änglarna och det gjorde mig väldigt glad.  Även Änglarna signalerade att de är nöjda med sin skola och fröken. Det värmer mig och gör mig glad.

Jag önskar alla ett skönt lov och en riktigt Glad Påsk....

RSS 2.0