Glad fröken...

Vilka "Änglar"! Imorse då jag åkte buss till skolan åkte jag tillsammans med slöjdläraren. Han visade mig en bild på en "sköldpadda". Det var en av Änglarna som kröp omkring på golvet i slöjdsalen med en stor låda på ryggen. Vid frågan, som självklart kom, svarade Ängeln -Den är för tung att bära.
Efter att tittat på sina byxor bestämde sig Ängeln för att bära tillbaka lådan istället.

En annan Ängel kom ut där det finns plank och man sågar med skyddsglasögon på sig. Läraren - lägg tillbaka glasögonen. Dom ska vara där man slipar osv. Ängeln gör som läraren säger. Efter en stund går läraren ut till plankförvaringen igen och ser då....en Ängel liggande under ett bord med skyddsglasögonen på under tiden en annan Ängel sågar en bräda. -Jag måste ju kolla att han inte sågar i bordet. Därför behövdes glasögonen.

Vi hade ett bra möte igår...som vanligt. Det är alltid roligt att träffa er föräldrar. Jag och barnen fick uppgifter och efter lovet hör vi av oss igen.

Onsdag 4 november ska vi åka och bowla. Vinsten från idrottsdagen. Änglarna vill äta en hamburgare på bowlingen och den kommer kosta 50:-. Dom pengarna behöver änglarna ha med sig.

Jag önskar er alla ett trevligt lov. Vi ses pigga och glada efter lovet.

Jag blir glad

Jag blir otroligt glad när någon kommenterar vad jag skriver i bloggen. Tack till mamman som genast kom in och talade om att det jag/vi skriver är viktigt.

Ikväll är det föräldramöte angående discot 6 november. Jag önskar att alla som har möjlighet kommer för att hjälpa oss att anordna det bästa discot i skolans historia. Med tanke på Änglarnas enorma kapacitet, som dom verkligen visade under Stensö-cupen, kommer det ätt fungera utmärkt. Jag vill ha vuxna som kan hjälpa till.

Idag har vi röstat på vem vi tycker ska vinna Childres award prize. Vårt val föll på Nkosi Johnson, som bara blev tolv år men har nominerats postumt för sin kamp för de hiv-smittade och aidssjuka barnens rättigheter. "

Nkosi är även efter sin död en förebild för de aidssjuka barnen, men också för friska barn, som han lärt att respektera och inte vara rädda för aidssjuka barn." Taget ur tidningenloben nummer 50

Att känna empati men också att förstå varför någon som redan är död är inte lätt för men tolvåring mitt i livet. Vi hade en mycket bra diskussion runt valet.

Hoppas vi ses i kväll...

läser någon detta???

Jag undrar...läser någon vår blogg?? Har inte skrivit på en vecka och ingen från klassen har hört av sig. Igår frågade en kollega efter den så tydligen läser mina arbetskamrater bloggen. Det känns tryggt. Jag bara undrar?? Hur håller ni reda på era barns läxor, utflykter tider osv?

Vi har det ganska bra... teatern förra veckan är ett bevis på att det fungerar bra. Inte en incident. Ja, förutom att alla skulle på bussen samtidigt när vi åkte hem men det är sånt som händer. Halvtimmen före lunch är lite svår men då är allt blodsocker nere i fötterna . Änglarna själva verkar må bra. Skojar och busar med varandra på ett bra sätt.

Imorgon onsdag har vi ett möte i klassrummet angående discot som vi ska ha den 6 november. Samling klockan 18.00 i klassrummet. Jag har sagt att en vuxen/familj och så många Änglar som möjligt.

Läxorna i veckan är

glosor till torsdag
svåra ord till tisdag
mattekluring till onsdag
Nyheten till fredag
samt diverse b-språksläxor ??

Även de delade slöjdgrupperna fungerar mycket bra. Änglarna behöver inte vänta så länge på hjälp och blir därför lugnare och springer inte runt så mycket. Idrotten fungerar...nja, där finns mycket att göra fortfarande. Idrottsläraren och jag funderar vidare. Änglarna har tjatat i flera veckor på inneidrott och nu är den här. OCH fungerar inte på ett bra sätt. Vi får se vad vi gör åt det.

Under veckorna 46-47-48 tänker jag ha utvecklingssamtal så titta igenom kalendrarna.




Orientering...

Vilken härlig dag. Många skratt och lite möda. Jag vill gärna berätta två saker som fick både mig och idrottsläraren att skratta.

Fem killar går iväg med stadiga steg från första kontrollen till kontroll nummer två. Fyra av dom har kartor i sina händer och den femte är utan. Gissa vem som tar täten. "Hitåt ska vi"! säger killen utan karta och de andra följer med. Åt fel håll...

Vid kontroll nummer sex står ett par flickor och pratar. Vi jagar på dom lite och en av flickorna säger till dom andra. "Hade inte jag en karta med mig"? Det kom hon på först vid sjätte kontrollen. Att hon var utan karta...

Mmm...sånt händer och jag blir lika full i skratt varenda gång.

Underbart väder och Änglarna (inte så många dock...endast 16 elever kom till skolan idag???) var på ett strålande humör. Ibland är det så kul att vara fröken...idag var det en sådan dag.

Ny vecka nya utmaningar...

Läxor
Nyhet till fredag
glosor till torsdag
diktamen och kluring till onsdag
b-språk ??
starta upp att läsa inför världsdelsprovet som kommer nästa fredag. Alla världsdelar utom Europa (vi gjorde Europaboken under år 5) ska vi ha prov på.

Det gick bra med Stensö-cupen för pojkar också. Både flickor och pojkar från Strandparksskolan vann och pokalerna är "hemplockade". Vi fick en vinst på ca 730 kr. Tillsammans med det vi får av skolan blir det ca 2500kr. Dessa pengar behövs för att handla in till discot som vi ska ha 6 november.

Jag vill också informera om att arrangemanget gick alldeles utmärkt och jag har fått mycket beröm för Änglarnas sätt att sköta allt.

Vi vann dessutom tävlingen under friidrottsdagen och vinsten var bowling. Änglarna vill att vi gör en "grej" runt det så jag har idag bokat Tyresö Bowling med hamburgare. Bowlingen betalar skolan och resan dit och tillbaka till Älta. Hamburgare och pommes med dricka ...står ni föräldrar fr. Ca 50 kr per elev.

Idag var det en bra dag. Jag berättade att de slapp en del skoljobb under förra veckan som nu måste göras och det har varit full fart hela dagen. Jag hoppas och tror att resten av veckan blir lika bra. Imorgon tisdag är det orientering med matsäck.


Dag 1 avklarad...

Oj oj! Vilket drag det var på skolan hela dagen igår. Full fart på Änglarna. Hur duktiga som helst. En del var inte tänkt på och fick lösas under brinnande turnering. Det var ok! Allt som allt en mycket lyckad dag.

Idag är det dag nummer 2 och alla är redan i full gång. Glada miner och dessutom ett ordentligt tillskott i klasskassan eftersom idrottsläraren kom och sa att vi skulle få 900:-/dag för att vi organiserat och genomfört turneringen. 1800:- som vi verkligen jobbat ihop till allesammans. Bra! Då har vi inte räknat färdigt det vi får in på försäljningen av det vi bakat osv. Två riktigt bra dagar. Eller egentligen flera riktigt bra dagar. Stensö-cupsarbetet har svetsat samman Änglarna och vi jobbar mot samma mål. En trevlig stämning och glada barn. Kan inte bli bättre.
Jo, kanske! Fröken behöver komma ihåg att informera vissa saker. Orientering på tisdag med matsäck. Först b-språk och sedan åker vi till Hellas. En nygammal elev kommer tillbaka och vi hälsar henne och familjen välkomna tillbaka. Flickan kommer på måndag och Änglarna är glada att hon återvänder till oss.

Imorgon är jag ledig och Änglarna har It-läraren. Dessutom har de idrott så idrottskläder är önskvärt i alla väskor. Det har varit lite si och så med den saken. Jag har två extraställ och de går åt varje vecka. Skärpning!

Jag hoppas och tror att det kommer att gå bra i eftermiddag och önskar er alla en trevlig helg!

RSS 2.0