Hjälp...

Hjälp...säger jag bara. Rörigt värre inför Stensö-cupen. I min skalle alltså...barnen är trygga. Fast dom har "nog" inte riktigt förstått vad det innebär att ta på sig en organisation som den som är runt Stensö-cupen. Annars så tycker jag att det är en fin stämning i grupperna. Änglarna har en stor motivation att göra just ingenting eftersom fröken är strängt upptagen med att sätta degar...jäsa degar...samt grädda bullar. Imorgon smäller det! Då ska vi upp till bevis! Jag hoppas och tror att det finns nog med bullar för en dag...annars får vi stödköpa.

Morgonen ägnades åt bullbak och de som inte bakade fick göra klart ofärdiga arbeten. Sedan var det delade grupper i slöjden. Mycket bra tyckte slöjdlärarna och också de Änglar jag hann träffa tillräckligt länge (mycket spring nu) för att hinna ställa frågan. Sedan är det ju allt annat som ska organiseras...jag ´menar..det är ju elevens val mitt under brinnande matcher. Vilka ska gå och ska jag ha min lektion?...vi har en del att prata om Änglarna och jag när vi ses i morgon....

Bästa veckan

Stensöcupen, vi har anordnat lite saker inför Stensöcupen.  Äntligen första veckan utan LÄXOR JA! Vi har satt upp affischer om Stensöcupen.  Vi tog ut 74 stycken papper så vi gick förlust med en del. Skönt att Stensöcupen snart är över så Irene kan åka och boka en bowling tid för oss. Med pengarna vi får från Stensöcupen ska vi anordna ett disco. Discot blir på Gustav Adolf-dagen den 6 november. Det är långt dit men vi jobbar på så länge.
Tre stycken killar från klassen

Nepp, inte en läxa i sikte denna vecka! Änglarna är glada och nöjda med det beslutet. Vi har en del att tala om under veckan ...både inför och under cupen men också sånt som hänt senaste tiden.

Vi har precis börjat avsluta kapitlet om substantiv i "Språklära" och går under veckan över till verb. Då ska vi jämnföra lite med engelskan. Afrika och Asien heter världsdelarna vi ska göra klart under veckan och nästa vecka kommer ett prov på alla världsdelar utom Europa. Kul att det gått så bra för de flesta.

Mycket mysig och skön stämning i klassrummet. Glada barn med mycket bra attityd.

Jag och alla vi som jobbar på skolan hoppas att det håller i sig...jag tror på Änglarna...det gör dom också...


Tiden går fort

Ja, jag vet att det var länge sedan jag skrev i bloggen. Saker händer hela tiden och just nu är jag uppe i en utredning av något som hänt. Trist när tiden går åt till att ställa saker tillrätta istället för att gå vidare. Men, Änglarna testar gränser och det är viktigt att dom får ett stopp av oss vuxna. Jag återkommer till berörda föräldrar om vad som hänt.

Träslöjdsläraren är sjuk vilket ställer till en del problem. Änglarna behöver få vara krativa då och då så det blir oroligt när det inte bara löper på som det ska.

Nu har något fler en elevkalender och det glädjer mig. Dom behövs vill jag lova. Ni som inte köpt kalendrar till era barn....gör det. En utmärkt träning inför framtidens studier att kunna notera olika saker.


Tisdag och onsdag

Usch! Säger jag bara....igår var det hemskt efter lunchen. Dumheter överallt. Jag hade varit och tittat till slöjden och där händer det också saker precis hela tiden enligt berörda lärare. Efter rasten på tisdag har vi ett mattepass och när jag ser efter är vi lååångt efter i planeringen...alldeles för många. Jag var arg och eleverna var arga och andra lärare (slöjdarna) var missnöjda. Eleverna fick i uppdrag att skriva ner hur dom tyckte att vi skulle hantera situationen. Mest bara blaha blaha...tyvärr. Mycket svordomar och en allmänt dålig attityd. Viktigt att veta hur man själv kan förändra sin egen tillvaro. Det är ju inte så klokt att sätta igång att svära i den situationen. Man blir liksom inte tagen på allvar då. Det är trist med den attityden tycker jag. Dock fanns som vanligt de som vet hur man hanterar situationer även bland Änglarna och dom gjorde det bra.

Men, dagen tar slut och jag kommer rasande till lärarrummet där jag möter slöjdarna...då...kommer jag ihåg att det var samma situation förra tisdagen. Vad göra? Jo, beslutet är att dela slöjdgrupperna...då har varje elev mer tid tillsammans med lärarna och får den hjälp dom skriker efter på slöjden. Jag har resten i klassrummet och jobbbar på med matten....helt plötsligt har jag fixat tid till praktiska övningar och inte bara teoretisk matte. Vi gör så här ett tag framöver och jag utvärderar tillsammans med eleverna. Återkommer med hur det fungerar.

Idag är det vaccination...låååånga sprutor har alla förstått. Nej, det är vanliga nålar men vem gillade att få sprutor när man var barn. Inte jag i alla fall. Inte mina Änglar heller....

rapport från fredag och starten på vecka 38

Hej!
Eleverna har varit jättesnälla och duktiga!
Vi gick igenom och rättade engelskauppgifter. Det verkar som om dom förstått!! Nyhetsläxan gick bra. Vi diskuterade "Nyheter" i hela klassen och samarbetet var bra. En jätterolig klass att vikariera i
hälsningar Ahmed

Detta brev väntade mig då jag återvände efter helgen. Skönt!

Läxorna under veckan är
temperaturmätning...morgon och kväll varje dag fram till måndag
diktamen till tisdag
glosor till torsdag
nyhet till fredag
b-språk...??

Maten idag var potatisbullar...inte en favorit hos mig men Änglarna gillar det.
Annars har ett par av Änglarna köpt elevkalender men alldeles för få.
Musiken startar denna vecka med en musiklärare. Dessa lektioner är förlagda till Stavsborgsskolan.


Idrottsdag och onsdag...

Dessa fantastiska elever jag har. Ni skulle bara se bilderna som togs igår på idrottsdagen. Riktigt roligt att se hur de bjuder på sig själva. Mysigt...ett bra ord för idrottsdagen även om vi inte vann stafetten. Jag tror (vet) att vi vann den andra tävlingen. Men ibland händer saker när jag reser med elever och en av flickorna fick en boll på handen och henne skickade jag till Nacka Närsjukhus för att röntgas. Som tur är var det bara en stukning...men det vet jag aldrig. Bättre att vara säker. Ett stort tack till specialpedagogen som åkte med henne.

Idag så startade vi upp...Michael Jackson är en stor favorit just nu och jag hade dragit ut en biografi ...på engelska så klart, och eleverna jobbade på med att översätta och förstå vad som stod. Hur kul det är att göra något som intresserar? Jättekul! 

På första rasten kom en fritidspersonal och ville komma in efter rasten för att tala lite om Stensö-cupen. Kanske heter det Strandparks-cupen nu, jag vet inte. Vi skrev upp några punkter för att prata om det på klassrådet senare idag.

Sedan var det full fart på jobbet. Mycket att göra för en del och tiden användes på ett bra sätt. Egentligen skulle vi haft data men läraren var sjuk så ett par av Änglarna fick gå till datasalen och göra en egen forskning. Det gick bra.

Elevens val startade idag. Själv har jag skoltidningsgruppen och vi hade en urmysig lektion. Jag hade beslagtagit en del "stress-lera" men lovat att den kunde avhämtas efter dagen men inte en enda Ängel dök upp. Så mycket betydde den leran.

Jag saknar fortfarande elevkalendrarna. Inte sett en enda. Det är av stor betydelse att Änglarna köper sig en varsin. Svårt att kunna veta vad som ska hända annars.

Vinsten i den andra tävlingen var en Bowling...fröken bokar....återkommer om när

Fotografering

Om man är i skolan och har fått en spricka i armen är det inte så kul, specielt eftersom det är min högra arm. Man kan inte skriva, då gör det ont. Man kan inte ta mat själv, då gör det ont. Man får inte vara med på idrotten, då kan man ramla och då får man jätte ont.Man får inte vara med på fiidrotten (det är samma som idrotten).
Från en tjej i världens bästa sexa.

Så blir det ibland...en aktiv fritid...ger ibland skador som drabbar ens skolarbete.

Veckan är som följer

Läxor..

diktamen - onsdag

glosor - torsdag

nyhet - fredag

b-språk - ?? (Jag har inte koll på b-språksläxorna det måste eleverna själv ha kontroll över)

Imorgon tisdag är det friidrottsdag med matsäck. Vi ska till Nacka Ip och Änglarna åker med en annan lärare dit och så ansluter jag där.

På förädramötet sa jag att jag vill att eleverna skaffar en elevdagbok. Jag har inte sett en enda så jag fortsätter med veckoschema i pappersform

Idag ska vi till fotografen...jag hoppas att det är därför det är så oroligt efter lunchen.




Besvikelse eller ...glad för dom som kom??

Det var ju inte direkt en enorm uppslutning på föräldramötet igår. Åtta (8) barn var representerade på föräldramötet.

Men följande bestämdes

1, barnen i sexan har ett disco fredag 6 november..alla föräldrar hjälps åt. Irene är ledig på fredagarna.

2, Irene planerar för en eller två övernattningar i Nyköping i slutet på maj eller början på juni

3, två föräldrar utsågs till klassföräldrar och två till föräldraföreningen

Nattvandrarna var här och presenterade sig. Vi kommer få ett vandringsschema utav dom. Irene fördelar vandringskvällarna och meddelar er föräldrar.

Barnen i klass sex och nio kommer att ingå i en landsomfattande undersökning angående deras psykiska hälsa. Undersökningen görs av Statistiska Centralbyrån och självklart är det ni föräldrar som avgör om ert barn ska delta eller ej.

Vidare information.
Måndag 7 september fotografen kommer.
Tisdag 8 september friidrottsdag på Nacka Ip. Matsäck den dagen.

Jag kommer att gå ner i tjänst och vara helt ledig på fredagarna. Då kommer It-pedagogen på skolan att ha eleverna i år 6. Dock är ansvaret fortfarande mitt som klasslärare och ni kan ringa mig om det händer något som ni undrar över.

[email protected]

0766-316099

Idag har vi haft glosprov och börjat på den andra världsdelen. Ska vara klart nästa torsdag.

Broccolisoppa, mjukt bröd samt frukt är lunchen.

Jag bestämde mig just för att vara glad för alla er föräldrar som kom på mötet i går kväll. Tack!

Jag önskar er alla en trevlig helg

Tisdag

Oj oj...do och does och don´t och doesn´t. Huvudbry för många! Men vi tar det i lugn och ro och jag kände att det var en bra lektion på morgonen.
Efter rasten var de andra på plats och dagen fortsatte med att Skansen-besöket skulle redovisas.

-Va?! Dom pappren har jag slarvat bort. Du sa aldrig att jag skulle spara forskningen från Skansen. -Nej, det trodde jag att ni förstod i alla fall. Jag sa ju att det skulle redovisas. Hur ska ni kunna redovisa om ni slänger ert arbete? Puh...ibland blir jag slut på alla konstiga bortförklaringar.

It-pedagogen satt och väntade på eleverna i datasalen och jag skickade bort dom gruppvis.
-Snälla, försök komma ihåg så mycket som möjligt om det djuret ni forskade om. Bilder finns på alla djur.

Änglarna löste det på ett bra sätt. Jag menar...hur ska man kunna fundera på djur...när man är arg för att mobiltelefonen försvunnit....och man är arg på fröken och alla klasskamrater. Varför? Ja, men, jag är på dåligt humör bara.

Lunch...fisk...kan han inte bara steka fiskpinnar och göra den vita såsen? Är det slut på fiskpinnarna i världen, eller?

En dag full av gnäll om allt och ingenting...så blev det idag. Undrar hur morgondagen ser ut??

tufft med långa dagar...

I år har det blivit så att Änglarna har en del sovmornar. Då behöver tiden tas igen på eftermiddagen och det blir en del långa dagar. Igår slutade vi klockan 15.00 och idag klockan 14.20. I början på terminen så här så är Änglarna trötta och efter lunch finns nästan inget blodsocker kvar. Det blir tungt. Kanske det vore bra med en frukt precis efter lunchen...jag vet inte. Min blodsockernivå är inte speciellt hög den heller. Idag var det tungt. Det tyckte både Änglarna och jag.

En annan sak är att toleransen med att dom kallar varandra för olika saker är L Å G. Jag blir vansinnig när de använder könsord mot varandra. Det låter illa....riktigt illa. Nu kommer jag att skicka hem meddelanden om detta så att ni får veta vad som händer. Nolltolerans mot dumheter.
Annars så jobbar vi på. Vi har startat upp matematiken och engelskan. Vi jobbar på...och så ska det vara. Imorgon så kommer vi att jobba med det arbete de gjorde i smågrupper på Skansen. Hoppas vi hinner färdig så att ni kan se resultatet då ni kommer på föräldramötet. För ni kommer väl???

RSS 2.0