julbrev osv

                                                     

 

Julbrev från skolledningen

Snart är det åter dags för en välförtjänt julledighet och det har blivit dags att summera ännu en hösttermin i skolan. För några av eleverna är det nu bara en termin kvar tills det blir dags att ta nästa steg på vägen.

 

Att vi gått samman med Strandparksskolan med förskolor har väl ingen undgått. Idag är vi drygt hundra vuxna och 700 barn och ungdomar från nästan nyfödda i öppna förskolan till 15–16-åringar på Stavsborgsskolan. Det känns som en härlig utmaning för oss alla. Att vi skolledare, Elisabet, Mattias och Lasse, tillsammans med vår personal kan få arbeta med det långa perspektivet där vi kommer att prioritera tidiga insatser. Ju tidigare hjälpen/stödet sätts in desto större chans till lyckade resultat.

 

Vi kommer under åren 2010-2011 arbeta med att se över organisationen. Var skall brytgrän­sen, F-3, 4-9 eller F-6, 7-9, gå mellan de båda nuvarande skolbyggnaderna? Vissa föränd­ringar kommer att ske tämligen omgående, andra kommer att ske på sikt. Berörda kommer givetvis att tas med i processen och kontinuerligt informeras. Uppdraget är att sammanlänka de båda skolorna till en, dock ej nödvändigtvis i samma hus. Ett samarbete med all personal och ett sammanslaget föräldraråd som skall mynna ut i en skolverksamhet som alla inblandade parter kommer att gilla och so kommer att vara bra för våra elever.

 

Som sagt, det har varit en innehållsrik höst. Vi har bl. a haft besök av SIDA och deras inter­nationella utbildning i Afrika och Asien inom skolsektorn. Vi har fått besök av den globala skolan (hållbar utveckling) och där fått bekanta oss med olika temata inom området. Vi har haft lärare som arbetat på nationell nivå med nya kursplaner till den läroplanen som kommer 2011. Några lärare från båda skolorna åker i februari till Uganda, för att där utbyta erfarenhe­ter med varandra kring området ”Hållbar Utveckling”. Ett EU-projekt i region öst med delta­gande från Nacka, Södermanland och Östergötland.

 

Vi önskar alla våra elever varmt välkomna tillbaka igen

måndagen den 11 januari 2010.

 

Strandparksskolans personal önskar

 alla elever och föräldrar

 

En God Jul

&

Ett Gott Nytt År


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0