Nationella Proven

Ja, nu är vi igång med de Nationella Proven. Vi gjorde lyssnadelen idag i engelskan. Änglarna blev lite skärrade men det gick bra. Nu kommer detatt rulla på och vi kommeratt göra proven under en låååång tid.

Is i backen är det gott om. Livsfarligt, vi pratade om det på morgonmötet och bestämde oss för att absolut hjälmtvång gäller. Det har det gjort hela tiden för Änglarna men det har krävts en kvinna (jag) för att det skulle fungera på ett tillfredställande sätt. Känns inte som om Änglarna och de övriga eleverna på skolan ser faran i att ge sig iväg, stående på sina fötter, utför den längsta backen. När jag är på väg upp till den första lektionen så ger sig en Ängel förstås iväg....utför backen....utan hjälm.

I torsdags var det kramsnö och Änglarna ville upp till Stora lekparken för att kasta snöboll. Vi gick dit på lunchen och ett par elever i 6:an följde med och dom hade det verkligen hur kul som helst. Men där var det bara elever som ville ha snöbollskrig så stämningen blev bra. Dom hade hur kul som helst och även elever som inte ville kasta följde med ...bara för att leka. Som sagt...dom är bara 11-12 år.

Läxorna är denna vecka, svåra ord till tisdag....kluring till onsdag....Nyhet och glosor till torsdag.

På fredag slutar Änglarna tidigt. Jag är på ett Konvent och de har It fram till första rast och sedan idrott. Efter idrotten har vår kanslist lovat att äta med dom och sedan går de hem.

Uppdatering av backen....vi kommer att ändra kortrasterna för år 4-6 imorgon onsdag. Allt för att försöka säkerställa säkerheten i backen. Hjälmarna räcker inte till alla barn samtidigt .

Idag har det varit väldigt mycket vuxna i klassrummet och vi har jobbat på. Onsdagen börjar som vanligt med it och träslöjd för Änglarna. Jag påminner alla att det är Gustav Vasa-prov vecka 8. Änglarna har nästan slutat att göra det dom ska och halkar efter i planeringen. Jag ska påminna dom men det är bra om alla vuxna gör det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0